Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.04.2023 00:04

Eppendorf представя първата микроцентрофуга с въглеводородно охлаждане

Водещата компания в областта на науките за живота Eppendorf представи Centrifuge 5427 R - първата микроцентрофуга на Eppendorf с въглеводородно охлаждане, която допринася за още по-устойчива лабораторна среда. С това предложение клиентите вече могат да извършват различни приложения в областта на молекулярната и клетъчната биология, като използват охлаждащо устройство, което съдържа естествен охлаждащ агент с почти нулев GWP. За да защитите вашите проби - и планетата.

Естествените охлаждащи агенти, като R290 (пропан), имат подобен нисък потенциал за глобално затопляне (ПГЗ) като CO2 (<3), докато конвенционалните хладилни агенти, като R134a, имат ПГЗ от 1430 и по този начин оказват несъразмерно по-голямо въздействие върху глобалното затопляне, когато се изпускат в околната среда.

Сертифицирането на етикета ACT на Centrifuge 5427 R улеснява още повече клиентите при избора на по-устойчив продукт, тъй като този етикет дава ясна, проверена от трета страна информация за въздействието му върху околната среда (напр. производство, използване на енергия и вода, както и опаковка и край на жизнения цикъл на продукта).

Новата Centrifuge 5427 R обаче печели не само с надеждното си охлаждане на пропан-бутан: Благодарение на компактните си размери и двуредовия ротор FA-45-48-11 за до 48 х 1,5/2 ml епруветки, тя е оптималното решение за лаборатории с висока производителност на пробите. Благодарение на големия избор на ротори той е добър избор и за области, в които много потребители ползват съвместно инструмента: деветте варианта на ротори, състоящи се от ротори с фиксиран ъгъл и ротори с люлееща се кофа, покриват широк спектър от приложения в областта на молекулярната и клетъчната биология.

Още новини

При разработването на биопроцеси данните са ключът към успеха.
Необходимо е да се разбере ко...

Ефективно взаимодействие между ръчно и автоматизирано пипетиране Eppendorf представя новата си мо...

Етикетите ACT (Accountability, Consistency, and Transparency - отчетност, последователност и прозрач...

В лабораториите за науки за живота, където прецизността и чистотата не подлежат на обсъждане, тър...

Investigators 2024 печели Клеменс Плашка, Австрия

Независимото жури, председателствано от проф. Лаура Мачески, избра за наградата от 20 000 евро из...