Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

09.08.2024 01:08

Ефективно взаимодействие между ръчно и автоматизирано дозиране

Ефективно взаимодействие между ръчно и автоматизирано пипетиране Eppendorf представя новата си модерна 96-канална система за обработка на течности:
epMotion® 96 Flex.

За да категоризираме устройството директно: Новият epMotion® 96 Flex е позициониран между ръчните електронни пипети и напълно автоматизираните системи за пипетиране. Поради това тя осигурява значително по-добра ефективност и позволява увеличаване на производителността в сравнение с ръчното пипетиране. Освен това то предлага ценово ефективна алтернатива на напълно автоматизираните системи за обработка на течности, като същевременно заема по-малко място на лабораторния стенд. Благодарение на компактния си размер и разумно разположените работни елементи устройството може да се използва безпроблемно и в стерилни работни маси.

Дозиращите глави на epMotion® 96 Flex могат да се сменят бързо и без инструменти, което позволява безпроблемно адаптиране към различни обемни диапазони. При пускането на пазара за тази система се предлагат две дозиращи глави, които покриват обемните диапазони между 0,5 и 300 μl и 5 и 1000 μl.

Системата epMotion® 96 Flex предлага сензорен дисплей с интуитивен софтуер за работа, който осигурява лесна и прецизна работа.

Калибрирана в съответствие с новия стандарт ISO 23783-2, системата epMotion® 96 Flex предлага отлична точност и прецизност на пипетиране.

Освен че се използва в ръчни работни процеси, тази система служи като ценно допълнение към големи автоматизирани системи. В ролята на "подавач" тя може да се използва за подготовка на плаките за по-нататъшна автоматизирана обработка.

Универсалната система epMotion® 96 Flex допълва както ръчните, така и автоматизираните работни процеси и се вписва безпроблемно в широк спектър от приложения - от молекулярна биология до клетъчни култури.

https://www.eppendorf.com/en/flex-up-your-team/

Още новини

При разработването на биопроцеси данните са ключът към успеха.
Необходимо е да се разбере ко...

Етикетите ACT (Accountability, Consistency, and Transparency - отчетност, последователност и прозрач...

В лабораториите за науки за живота, където прецизността и чистотата не подлежат на обсъждане, тър...

Investigators 2024 печели Клеменс Плашка, Австрия

Независимото жури, председателствано от проф. Лаура Мачески, избра за наградата от 20 000 евро из...

Лабораториите зависят от високата производителност и надеждност на плаките, които използват в сво...