Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

01.08.2024 01:08

Eppendorf получава още един етикет ACT като награда за екологично чисти устройства

Етикетите ACT (Accountability, Consistency, and Transparency - отчетност, последователност и прозрачност) работят по подобен начин на етикетирането на хранителните стойности и предлагат цялостна оценка на аспектите, свързани с устойчивостта. Това позволява на лабораториите лесно да оценяват екологосъобразността на своите доставчици.


Процесът на сертифициране задълбочено оценява производствените процеси, потреблението на енергия и вода, опаковките и съображенията за изхвърляне на продуктите. Eppendorf вече е получила етикета ACT за повече от 150 продукта.

Сега са добавени още три продуктови групи
  • multipette®1) M4 многократен диспенсер,
  • thermoMixer© C и
  • наскоро пуснатия на пазара Mastercycler® X40.

Тези продукти се присъединяват към нарастващата гама от лабораторни продукти на Eppendorf, които са оценени от My Green Lab за тяхната екологичност, включително центрофуги, лабораторни консумативи на биологична основа, пипети и ултранискотемпературни фризери.


Ангажиментът на Eppendorf за устойчивост е очевиден в производството на всички тези наскоро етикетирани ACT устройства, които се сглобяват в германски фабрики, използващи 100% възобновяема енергия. Освен това Eppendorf е предприела редица инициативи за минимизиране на потреблението на енергия и намаляване на отпадъците в тези производствени мощности.





Чрез строги политики за опазване на околната среда, здравето и безопасността, включително сертифициране по ISO 14001 и отговорно управление на химикалите, както и чрез използване на рециклирани и рециклируеми опаковъчни материали, Eppendorf гарантира високи стандарти за безопасност и отговорност към околната среда. За етикета ACT Критериите за етикета ACT, известни също като критерии за фактор за въздействие върху околната среда (EIF), са разработени с участието на експерти от индустрията и външни заинтересовани страни. Учените, служителите по въпросите на устойчивото развитие, експертите по снабдяване и производителите предоставиха ценна обратна връзка за критериите EIF, в резултат на което беше създадена най-всеобхватната програма за етикетиране на продукти в областта на науките за живота. Процесът на етикетиране на ACT включва проверка от трета страна на устойчивото въздействие на продукта, неговата експлоатация и края на жизнения му цикъл. Завършването на този процес е значително постижение, което осигурява основа и рамка за непрекъснато усъвършенстване на производителя.

Още новини

При разработването на биопроцеси данните са ключът към успеха.
Необходимо е да се разбере ко...

Ефективно взаимодействие между ръчно и автоматизирано пипетиране Eppendorf представя новата си мо...

В лабораториите за науки за живота, където прецизността и чистотата не подлежат на обсъждане, тър...

Investigators 2024 печели Клеменс Плашка, Австрия

Независимото жури, председателствано от проф. Лаура Мачески, избра за наградата от 20 000 евро из...

Лабораториите зависят от високата производителност и надеждност на плаките, които използват в сво...