Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

02.03.2023 01:03

Центрофуга Eppendorf 5910 Ri е първата центрофуга на пазара, която получи етикет My Green Lab ACT

Хладилната центрофуга на Eppendorf 5910 Ri е сертифицирана с етикет "ACT®" за фактор на въздействие върху околната среда от организацията с нестопанска цел "My Green Lab®". Като набляга на отчетността, последователността и прозрачността (ACT) при производството, използването на енергия и вода, опаковането и края на жизнения цикъл, етикетът ACT улеснява лабораториите да избират по-устойчиви продукти. Продуктите с етикет ACT се одитират независимо от Sustainability Management & Strategy Collaborative (SMSC, консултантска фирма за устойчиви управленски практики) и се публикуват от My Green Lab.

Центрофуга Eppendorf 5910 Ri: Високо качество, съчетано с ергономична работа, произведена със зелена енергия.

Eppendorf се ангажира непрекъснато да подобрява въздействието на своите бизнес дейности върху околната среда. Компанията вече е осъществила няколко стъпки, като например производството на всички настолни центрофуги в модерни съоръжения, които се захранват със 100% възобновяема енергия, намаляването на въздушните превози с повече от 60%, за да се намали CO2 отпечатъкът, и увеличаването на дела на рециклираните материали в опаковките.

С иновативни функции, като удобна за потребителя сензорна работа, универсална система за ротори и адаптери и широка гама от ротори, Centrifuge 5910 Ri помага да се улеснят ежедневните задачи за разделяне. При редовна поддръжка и инспекция тя може да служи на учените в продължение на много години.

Центрофугата на Eppendorf 5910 Ri е първата центрофуга на пазара, която е сертифицирана с етикет ACT, като в близко бъдеще ще бъдат сертифицирани още центрофуги.

Допълнителни продукти, които получиха етикети My Green Lab ACT Labels през 2022 г., включват епруветките Eppendorf Biobased, както и фризера Eppendorf CryoCube® 440h ULT.

Особено новите епруветки Eppendorf Biobased са истинска иновация: За първи път Eppendorf може да предложи поколение епруветки Eppendorf Tubes® с винтови капачки от 5,0 мл, 15 мл, 25 мл и 50 мл, изработени от сертифициран полипропилен, базиран на възобновяеми повторно използвани суровини.

Още новини

При разработването на биопроцеси данните са ключът към успеха.
Необходимо е да се разбере ко...

Ефективно взаимодействие между ръчно и автоматизирано пипетиране Eppendorf представя новата си мо...

Етикетите ACT (Accountability, Consistency, and Transparency - отчетност, последователност и прозрач...

В лабораториите за науки за живота, където прецизността и чистотата не подлежат на обсъждане, тър...

Investigators 2024 печели Клеменс Плашка, Австрия

Независимото жури, председателствано от проф. Лаура Мачески, избра за наградата от 20 000 евро из...