Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

Международно предизвикателство за фризери 2023: Оптимизирайте процесите си на съхранение при -80°C

Глобалното затопляне е предизвикателство за човечеството - Шарм ел-Шейх току-що ни го напомни отново. Но в допълнение към абстрактните глобални въпроси на ООН, малките, лични стъпки също могат да помогнат. Дискусиите за устойчивостта са свързани преди всичко с потреблението на енергия. Лабораторното оборудване не прави изключение. Дори и най-екологичните и енергийно ефективни ултранискотемпературни фризери все още изискват значително количество енергия, за да поддържат изключително ниски температури от -80 °C 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, в продължение на години.

Организацията с нестопанска цел My Green Lab и Международният институт за устойчиви лаборатории (I2SL) отново обединиха усилията си, за да наградят най-добрите концепции за подобряване на хладилното съхранение от гледна точка на устойчивостта: The Freezer Challenge 2023.

Потребителите, включително и вие, могат да печелят точки, като предприемат действия в областта на добрите управленски практики, настройката на температурата и други области, както и като споделят информация за най-добрите практики. Ще бъдат връчени награди на тези, които са допринесли най-много за пестене на енергия и подобряване на съхранението на проби. В допълнение към оптимизирането на собственото ни хладилно оборудване, всички ние се учим да бъдем по-съзнателни по отношение на използването на енергия в лабораторията.

От 2017 г. насам предизвикателството е спестило повече от 24 милиона KWh електроенергия в световен мащаб чрез подобряване на хладилното съхранение.

Поради нашата отговорност към околната среда, Eppendorf се гордее, че подкрепя Международното фризерно предизвикателство 2023 за шеста поредна година, започвайки от 2018 г.

Още новини

С Mastercycler® X40 ежедневните ви лабораторни дейности ще бъдат не само надеждни и ефективни...

Takara Bio Inc (Takara Bio) и Eppendorf SE, две водещи компании в областта на науките за живота, имат удоволствието да обявят сътрудничеството си по стратегическо споразумение за съвместен маркетинг.
промоции 01 септември 2023 г. - 31 декември 2023 г
В Eppendorf осъзнаваме ключовата роля, която пластмасовите консумативи играят в лабораторията. В същото време сме наясно, че балансирането между изискванията на съвременната наука и грижата за околната среда е ключово предизвикателство за управлението на лабораториите за науки за живота. Затова следваме принципа "Намаляване, повторна употреба, рециклиране" винаги и навсякъде, където е възможно, и все повече залагаме на използването на суровини на биологична основа.

Тази година базираната в Хамбург компания за науки за живота Eppendorf SE връчва престижната си н...

Едноканалните пипети Eppendorf Xplorer® и Xplorer plus са сертифицирани с етикета ACT® от...