Каталог
Каталог

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.03.2024 01:03

Anuga FoodTec 2024: Надеждност на процеса с откриваеми контролни панели от KIPP

Така че само това, което трябва да е вътре, да е вътре

Визуално или метално откриваемите стандартни и работни части на HEINRICH KIPP WERK подпомагат сложните концепции за безопасност в хранително-вкусовата промишленост. Дори и най-малките фрагменти от тези компоненти могат да бъдат открити бързо и надеждно и изхвърлени от процеса - предотвратявайки големи повреди и дефектни партиди. На Anuga FoodTec 2024 в Кьолн KIPP ще демонстрира как това работи на практика на примера на метален детектор от Bizerba, Balingen.

Визуално откриваемите работни елементи от KIPP са оцветени в ултрамарин синьо (подобно на RAL5002). Предистория: Синият цвят е доста нетипичен за хранителния сектор, така че тези продукти да могат лесно да бъдат идентифицирани, когато влизат в контакт с храни. Освен това контролните панели отговарят на повишените хигиенни изисквания. "Нашите откриваеми контролни панели отговарят на всички съответни стандарти и поради това са идеално пригодени за контакт с храни", обяснява Самуел Раш, продуктов мениджър в KIPP. "Отдадохме голямо значение и на геометриите, които са оптимизирани за почистване - един пример за това е нашата кръстосана дръжка със затворен контур и гладка повърхност."

Метално откриваемите операционни елементи от портфолиото на KIPP отиват още една стъпка напред. Техните компоненти могат да бъдат открити с помощта на индукционна технология. Ако в процеса на работа попаднат фрагменти или цели компоненти, специалните системи за откриване могат надеждно да селектират чуждите обекти - дори ако те са невидими с просто око. Фрагменти с обем до 0,027 cm³ (размер приблизително 3x3x3 mm) могат да бъдат открити и изхвърлени, така че да не се налага изхвърляне на големи производствени количества.

Всички откриваеми работни части от KIPP са изработени от подсилена със стъклени влакна термопластмаса, отговаряща на изискванията на EU10/2011 и FDA, докато вложките са изработени от неръждаема стомана 1.4404. Максималната работна температура е 120 °C. Предлагат се лъкови, криловидни, звездовидни и кръстосани дръжки, както и набраздени копчета и лостове за притискане.

Посетете HEINRICH KIPP от 19 до 22 март 2024 г. на Anuga FoodTec в Кьолн в зала 8.1, щанд A090.

Още новини

Безопасността отговаря на дизайна
Лесно и безопасно водене на големи тежести
Основи и прозрения във формат #kippresso
Когато хигиената заема централно място