Каталог
Каталог

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

19.02.2024 16:02

Телескопични релси за тежки товари до 480 кг от KIPP

Лесно и безопасно водене на големи тежести

Изключително висока товароносимост с идеално гладко движение: новите телескопични плъзгачи за големи натоварвания от HEINRICH KIPP WERK не само издържат на товари до почти половин тон, но и се движат изключително гладко и лесно. Тези мощни плъзгачи дължат положителните си характеристики на усъвършенствания си дизайн и на подбрания производствен процес.

Дали това е чекмеджето за акумулатора на влак, вратите на машина с ЦПУ или плъзгащите се стелажи за детайли в склада: навсякъде, където трябва безопасно да се съхраняват, преместват и обработват големи тежести, новите телескопични плъзгачи за големи натоварвания от KIPP предлагат перфектното решение. Двете продуктови фамилии с общо 40 типа покриват диапазона от дължини между 300 и 1500 mm и осигуряват максимална товароносимост от 420 или 480 kg, когато са монтирани отстрани. Всички модели са с пълно разтягане на водачите. Това означава, че ходът съответства на дължината на монтажа, което от своя страна осигурява оптимална достъпност и максимално удобство.

Телескопичните плъзгачи за големи натоварвания постигат своята особено висока стабилност и здравина благодарение на избраната производствена концепция. Те не се изтеглят от стомана - както е обичайно в повечето случаи - а се фрезоват от твърд материал. По този начин се елиминира и иначе необходимият процес на закаляване, което дава на телескопичните плъзгачи ценово предимство пред изтеглената версия със същата товароносимост. Релсите и сепараторът за топките са изработени от поцинкована закалена стомана, а топките - от закалена неръждаема стомана.

Освен производствения процес, дизайнът на телескопичните плъзгачи също допринася за тяхната стабилност. Ходовите релси и двойните релси с Т-профил имат фрезован профил с кръгла форма, който увеличава товароносимостта и гладкостта в сравнение с V-профила. Максималното огъване е 1% от дължината на удължението и зависи почти изцяло от твърдостта на конструкциите, свързани с направляващите елементи.

идеално подходящи за приложения за обработка и автоматизация
Фактът, че телескопичните плъзгачи за големи натоварвания са не само стабилни, но и с изключително плавно движение, ги прави идеални за приложения за обработка и автоматизация, при които се изисква рязко удължаване. Освен това силовите плъзгачи предлагат отлична устойчивост на приложени натоварвания, дори когато са удължени. Това от своя страна ги предопределя за динамични приложения с висок въртящ момент.

Телескопичните плъзгачи за големи натоварвания се предлагат с размери 50 x 30 mm (Ш x В; до 420 kg) и 70 x 32 mm (до 480 kg). Те са подходящи за разстояние между релсите до 1000 mm, скорост на движение до 0,5 m/s и температури между -20 и 180 °C. Максималният капацитет на натоварване се отнася за вертикално монтирана двойка телескопични плъзгачи, когато се използва пълният ход на разтягане. При хоризонтален монтаж товароносимостта е със 70 % по-ниска.

Още новини

Безопасността отговаря на дизайна
Така че само това, което трябва да е вътре, да е вътре
Основи и прозрения във формат #kippresso
Когато хигиената заема централно място