Каталог
Каталог

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

05.12.2023 01:12

Нови кръстосани дръжки със затворен контур на дръжката от KIPP

Когато хигиената заема централно място

HEINRICH KIPP WERK разработи нова серия кръстосани дръжки с изпъкнала стоманена втулка, специално за употреба при повишени хигиенни изисквания. Предлагат се пет варианта - от антибактериални до откриваеми - които се почистват много лесно благодарение на затворения контур на дръжката с гладка повърхност. Изпъкналата стоманена втулка предлага оптимална контактна повърхност и е особено подходяща за кръстосани щифтови съединения благодарение на конструкцията си с вътрешна резба.

Ако търсите здрави и лесни за употреба дръжки, кръстосаните дръжки от KIPP са правилният избор. Резбите на тези универсални продукти са изработени от здрави материали като стомана или неръждаема стомана, докато дръжките са изработени от пластмаса. По отношение на функционалността кръстосаните дръжки отговарят на DIN 6335. Новата серия кръстосани дръжки с изпъкнала стоманена втулка се основава на този стандарт с оптимизирания за хигиена, атрактивен дизайн и покрива широк спектър от приложения с общо пет продуктови варианта. В допълнение към стандартната версия се предлагат антибактериални, устойчиви на високи температури и визуално и метално откриваеми спецификации.

Стандартната версия е изработена от подсилена термопластмаса, а металните части по желание са изработени от стомана (синьо пасивирана) или неръждаема стомана 1.4305. Антибактериалната кръстосана ръкохватка е изключително ефективна не само срещу голям брой вредни микроорганизми като бактерии или гъбички, но и срещу многоустойчиви микроорганизми като MRSA.

Във версията, устойчива на високи температури, се използва специална пластмаса за високи температури, която отговаря на международните стандарти и указания за безопасност на храните и питейната вода FDA, EU10/2011, NSF и KTW. Втулката с резба или болтът с резба е изработен от висококачествена неръждаема и киселинноустойчива стомана 1.4404. Това означава, че кръстосаните дръжки са подходящи не само за контакт с храни и питейна вода, но и са трайно устойчиви на гореща вода и хидролиза, което ги прави идеални за използване, наред с другото, при стерилизация с пара. Високотемпературната пластмаса може да се използва надеждно в контакт с горещ въздух при постоянни температури от макс. 160 °C и краткотрайно до макс. 250 °C.

Откриваемите кръстосани дръжки са разработени и за хранително-вкусовата промишленост, за да се предотвратят сериозни повреди в случай на потенциално замърсяване в производствения процес. Предлага се визуално откриваема версия в ултрамарин синьо (RAL 5002) и версия, изработена от специална пластмаса, откриваща метали. В случай че тези работни части попаднат в процеса изцяло или на части, те могат лесно и бързо да бъдат открити и изхвърлени с просто око, автоматично със специални системи с камери или със системи за откриване на метали.

В стандартната версия кръстосаните дръжки се предлагат с диаметър на дръжката от 25 до 63 mm и размери на резбата от М5 до М16. Всички останали варианти се предлагат с диаметър на дръжката от 25 до 50 мм и размери на резбата от М5 до М10. В допълнение към кръстосаните дръжки HEINRICH KIPP предлага на потребителите и голям избор от звездовидни дръжки, Т-образни дръжки и гъбовидни дръжки, изработени от различни здрави материали и с различни спецификации.

Още новини

Безопасността отговаря на дизайна
Така че само това, което трябва да е вътре, да е вътре
Лесно и безопасно водене на големи тежести
Основи и прозрения във формат #kippresso