Каталог
Каталог

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

29.09.2023 01:09

Дръжки тип "звезда" и щифтове за заключване с функция за безопасност от KIPP

Безопасност под контрол

HEINRICH KIPP WERK разширява портфолиото си с нови дръжки със звезда и болтове със сачмени ключалки с функция за безопасност. Благодарение на интегрирания заключващ механизъм, който предотвратява неволното освобождаване на дръжките и болтовете, иновативните нови разработки подобряват безопасността и функционалността на широк спектър от приложения.

Новите звездообразни дръжки с функция за безопасност на KIPP предлагат оптимално решение навсякъде, където трябва да се предотвратят промени в точката на затягане поради неволно отваряне или затваряне и същевременно се изисква сцепление и удобство за потребителя. Възможните приложения са съответно разнообразни и варират от машиностроене и измервателна техника до спортно и рехабилитационно оборудване.

Звездообразният захват може да се върти свободно в началното си състояние и няма връзка с точката на затягане. Само при натискане на дръжката зъбното колело се задейства и затягането може да се освободи или затегне чрез втулка с резба или болт с резба - по избор от стомана или неръждаема стомана. Връщането в изходно положение се извършва веднага след освобождаването на звездообразната ръкохватка чрез здрава пружина от неръждаема стомана. Тази функция за безопасност предотвратява неволното регулиране на зададените позиции.

Ергономичен дизайн и висококачествени материали
Ергономичният дизайн на звездообразните ръкохватки е базиран на DIN 6336 и осигурява удобна работа. Като се взема предвид естественото положение на ръката, се осигурява удобна работа дори за по-дълъг период от време. Освен това дизайнерската концепция позволява безпроблемно захващане и завъртане, което води до повишаване на производителността и прецизността.


Благодарение на използването на издръжливи и трайни материали звездообразните ръкохватки са идеално пригодени за високите изисквания на индустриалната среда, където осигуряват надеждна работа в дългосрочен план. Дръжките се предлагат в различни размери с вътрешна или външна резба от М4 до М10 в червен или черен цвят. Символът за заключване в горната част на звездообразните дръжки показва специалния механизъм на продуктите.


Болтове със сачмени ключалки и заключване сбутащ цилиндър
Новите заключващи се болтове със сачмени ключалки са по-нататъшно развитие на конвенционалните болтове със сачмени ключалки и се предлагат с дръжка от неръждаема стомана, пластмасова дръжка или пластмасова Т-образна дръжка според нуждите. Чрез отваряне на ключалката с бутален цилиндър с помощта на ключ, двете топки могат да бъдат отключени и частите, които трябва да бъдат свързани, могат да бъдат разделени. Ако ключалката се натисне ръчно, топчетата заключват здраво връзката. Отключването може да се извърши само с помощта на ключ.


Този заключващ механизъм позволява фиксиране на заключващия болт на топката в заключено положение, като по този начин се предотвратява неразрешеното му отстраняване или манипулиране. Оборудван с тази функционалност, болтът е подходящ за използване в области, където сигурността и контролът са с висок приоритет, като например в промишлеността, строителството или логистиката.

Посетете ни на изложението Motek в Щутгарт от 10 до 13 октомври 2023 г. в зала 3, щанд 3520.

Още новини

Безопасността отговаря на дизайна
Така че само това, което трябва да е вътре, да е вътре
Лесно и безопасно водене на големи тежести
Основи и прозрения във формат #kippresso