Каталог
Каталог

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

15.09.2023 10:09

KIPP разширява портфолиото си от пневматични технологии за затягане в нулева точка

Три нови модула за затягане в гамата KIPP UNILOCK

HEINRICH KIPP WERK допълнително разширява гамата си KIPP UNILOCK в областта на пневматичната технология за затягане с нулева точка. С три нови модула за затягане KIPP предлага на потребителите още повече възможности за бързо и прецизно затягане и рефериране на приспособления и детайли в обработващите центрове. Новите затягащи елементи са подходящи, наред с другото, за затягащи ситуации с тесни размери на шева, за автоматизирани устройства за затягане и за приложения в областта на роботиката.

Независимо дали става въпрос за палети, видии, приспособления или детайли - пневматичната технология за затягане с нулева точка от гамата KIPP UNILOCK позволява на потребителя да променя за секунди с определена нулева точка и повторяема точност от по-малко от 0,005 мм. Наскоро KIPP добави още три модула за затягане към обширното си портфолио KIPP UNILOCK. Това дава възможност на клиента да адаптира още по-добре и по-гъвкаво своята технология за затягане към съответната ситуация на затягане и съответно да подобри своята производителност.

Модул за притискане KIPP UNILOCK ASM 99 за тесни размери на шева
Модулът за притискане ASM 99 е модул за притискане с повърхностен монтаж и е оптимално подходящ за тесни размери на шева. Височината на модула е 56 mm, като алтернативно е възможно притискащият модул да се вгради изцяло в закрепваща плоча или в масата на машината. позицията на плъзгача "отворен" може да се следи чрез вграден сензор. Това повишава безопасността на работа, тъй като гарантира, че детайлите или приспособленията са здраво захванати преди началото на процеса на обработка.


KIPPUNILOCK Модул за притискане за автоматизация ESA 138
Модулът за притискане за автоматизация ESA 138 е специално разработен за автоматизирани устройства за притискане. Използван там, той отговаря на всички изисквания по отношение на надеждността на процеса благодарение на интегрираните функции за наблюдение на положението на притискащия плъзгач "отворен" или "затворен" на притискащия модул, както и на четирите дистанционни опорни повърхности с управление на въздушната система. С помощта на контрола на опорите може да се провери позицията на притискащата палета и да се гарантира, че приспособлението е правилно позиционирано преди началото на производствения процес. Полезна функция е вградената в модула за притискане стъргалка за мръсотия, която предотвратява отлагането на мръсотия по повърхността на модула.


Модул за притискане EGM 110-75 с палетна връзка KIPPUNILOCK:
Модулът за притискане EGM 110-75 с палетна връзка се предлага специално за автоматизация на роботи и може да се използва за автоматична смяна на притискащи палети. Съединителят за палети служи като интерфейс между палета за притискане и модула за притискане. чрез вградената функция за запитване може да се провери позицията на притискащата плъзгаща се палета "отворена" или "затворена" и да се гарантира, че притискащият модул и палетната връзка са в правилна позиция. Притискащият модул е подходящ и за монтаж при тесни размери на шева директно върху масата на машината или в приспособления. Освен това компактният дизайн на палетната муфа в комбинация със затягащия модул EGM 110-75 дава възможност за зареждане на палети изключително близо до машинната маса.

Нови в портфолиото на KIPP UNILOCK са и компенсаторните и лястовича опашка затягащи болтове. И двата вида са подходящи за затягане и позициониране на детайли и приспособления. Компенсаторните затягащи болтове позволяват компенсация на габарита от ± 1 мм в една или във всички посоки. Притискащият болт тип "лястовича опашка" се закрепва без резба с лястовича опашка в късия притискащ ръб на детайла.

Посетете ни от 18 до 23 септември на EMO 2023 в Хановер в зала 3, щанд I30.

Още новини

Безопасността отговаря на дизайна
Така че само това, което трябва да е вътре, да е вътре
Лесно и безопасно водене на големи тежести
Основи и прозрения във формат #kippresso