Каталог
Каталог

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

11.07.2023 11:07

Нови алуминиеви ръчни колела от KIPP

Ергономичен захват, безопасен процес

Новите алуминиеви маховици на HEINRICH KIPP WERK са убедителни не само визуално, но и по отношение на ергономичността и безопасността на работа. Благодарение на иновативния си дизайн елементите за управление са особено удобни за ползване и се вписват практически безпроблемно в производствения процес. Потребителят може да избира между шест версии в различни размери и два цветови варианта.

HEINRICH KIPP WERK добави към своята гама серия от особено леки ръкохватки, изработени от алуминий, които перфектно съчетават функция и дизайн. Управляващите елементи са предназначени предимно за използване в машиностроенето и производството на съоръжения за ръчно извършване на настройки и регулировки, например на арматура, металорежещи машини или редукторни двигатели. Освен това маховикът може да се използва за преместване на отделни машинни части при аварийни ситуации.

Алуминиевите маховици се предлагат като спици или дискове, без манивела или с въртяща се или сгъваема цилиндрична дръжка. Последната предлага на потребителя оптимизирано усещане и много добър захват благодарение на коничната си форма и цилиндричното рамо. Когато е сгъната, цилиндричната дръжка изчезва напълно в маховика. Така се намаляват смущаващите контури в процеса и в същото време се свежда до минимум рискът от нараняване. Допълнителни предимства на маховиците са малката им монтажна височина във версиите без и със сгъваема дръжка, малкото тегло, дължащо се на материала, и малкият толеранс при радиално и аксиално биене от по-малко от 0,4 mm.

За закрепването на маховиците се предлагат варианти с неположително и положително заключване
- с шпонков канал
- с шпонков канал и перо. с шпонков канал
- с шпонков канал и кръстосан отвор или
- с шпонков канал, шпонков канал и кръстосан отвор
. Черният капак на главината подобрява толеранса на концентричност и аксиално биене. Черният капак на главината подобрява външния вид и намалява навлизането на замърсявания.

Всички модели са с трайно прахово покритие и се предлагат в черен или сребрист цвят. Спицовите маховици се предлагат с диаметър 125 mm и 160 mm, а дисковите маховици - от 80 mm до 125 mm.

Още новини

Безопасността отговаря на дизайна
Така че само това, което трябва да е вътре, да е вътре
Лесно и безопасно водене на големи тежести
Основи и прозрения във формат #kippresso