Каталог
Каталог

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

15.06.2023 15:06

Pfisterer прави мащабно дарение в натура за възстановяване на енергийната инфраструктура в Украйна

Винтербах, Германия - 15 юни 2023 г. -

Pfisterer, водещ доставчик на решения за енергийна инфраструктура, направи значително продуктово дарение на Украйна. Тази инициатива е част от ангажимента на Pfisterer да предостави бърза помощ за възстановяване, ремонт и укрепване на енергийната мрежа в Украйна. Дарението стана възможно в сътрудничество със Service Desk Ukraine, инициатива на Комитета за източноевропейски икономически отношения, както и с Blau-Gelbes Kreuz e.V. и Секретариата на Енергийната общност.

Поради големите щети, нанесени на енергийната инфраструктура в много части на Украйна, в момента много хора са без електричество. Pfisterer би искала да допринесе с дарението на продукта за подпомагане на възстановяването и ремонта на енергийната мрежа. Предоставените продукти включват набор от доказани решения за контактни, свързващи и разклоняващи електрически проводници, които се използват на чувствителните интерфейси на електрическите мрежи и са от решаващо значение за надеждния пренос и разпределение на електрическа енергия.

Бърза помощ там, където е необходима
"Всички знаем колко важно е електричеството в нашето ежедневие. Веднага след като електропреносната мрежа на Украйна стана обект на нападение, ние знаехме, че трябва да помогнем", казва д-р Константин Курфис, член на Управителния съвет на Pfisterer. "Ние сме експерти в технологиите за свързване на електрически проводници и нашите продукти се характеризират с бърз монтаж, лесна употреба и надеждност. Точно това е необходимо в момента в Украйна. Много се радваме, че можем да допринесем с нашето дарение за поддържане на електрозахранването на местно ниво."

Доставките за помощ в момента са на път към Украйна. Сътрудничеството с Service Desk Ukraine, Blau-Gelbes Kreuz e.V. и Секретариата на Енергийната общност беше от решаващо значение за осъществяването на това дарение. "От идеята до реализацията трябваше да се свърши много работа, въпреки толкова очевидното съвпадение", казва Сантяго Касадо, директор "Корпоративни проекти". "Бихме искали да изкажем специалните си благодарности на всички партньори и на екипа на проекта, които допринесоха за успеха на тази кампания." Алина Фролова, бивш заместник-министър на отбраната на Украйна, е доволна: "Трудно е да си представим ежедневието без електричество. Много сме щастливи от дарението на Pfisterer, което ще помогне на много местни хора. Ангажираността и страстта на компанията да подкрепя са страхотни!"

Бързо приложими решения за ремонт, пускане в експлоатация, поддръжка
Pfisterer е специалист в решенията за контактуване, изолиране и свързване на електрически проводници при високи нива на напрежение. Един от фокусите е върху сменяемите връзки, които позволяват изключително бързо и гъвкаво свързване и присъединяване на оборудване като кабели, трансформатори и разпределителни устройства. Доставчиците на енергия в цял свят използват тези технологии за бързо и лесно отстраняване на евентуални повреди в кабелните системи.

Още новини


Винтербах, Германия - 06 февруари 2024 г. - Системата за щепселно свързване CONNEX на PFIST...

Винтербах, Германия - 7 ноември 2023 г

Офшорната платформа DolWin kappa беше успе...


Винтербах, Германия - 26.09.2023 г. -

Операторът на електропреносната мрежа TenneT...

Карл-Хайнц Пфистерер става почетен председател на Надзорния съвет на SE.

Енергоразпределението и преносът на енергия са основни компетенции на PFISTERER от почти 100 годи...

От началото на годината Кюснахт ам Риги е новото централно място за нашите приблизително 160 служители в Швейцария. За Групата PFISTERER, която от десетилетия е вкоренена в Швейцария, това бележи началото на нова ера: в Кюснахт обединяваме нашите подразделения, които преди това се намираха в Малтерс и Алтдорф, в нов централен технологичен и търговски център.