Каталог
Каталог

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

PFISTERER се позиционира отново и укрепва позицията си на международна технологична компания.

Карл-Хайнц Пфистерер става почетен председател на Надзорния съвет на SE.

Винтербах, Германия - 28 юли 2023 г. - Преобразуването на PFISTERER Holding AG в Европейско дружество (Societas Europaea, SE) приключи с вписването в Търговския регистър (HRB 790497), което се състоя на 28 юли 2023 г. Новата правна форма подчертава позиционирането на PFISTERER като ориентирана към бъдещето международна технологична компания за технологии за свързване в електрическите мрежи. Същевременно тя бележи важна стъпка за по-нататъшното успешно развитие на компанията независимо от семейството основатели.

Като глобално активна компания PFISTERER участва в множество проекти в областта на възобновяемите енергийни източници, преноса и разпределението на енергия. Преобразуването ще даде възможност на компанията, която има локации в Европа, САЩ в Близкия и Далечния изток, както и в Азия и Аржентина, да отговори още по-добре на своята международна ориентация и структура на служителите.

Доказаният двустепенен модел на управление с Управителен съвет като ръководен орган и Надзорен съвет като контролен орган ще бъде запазен и при новата структура на SE. Карл-Хайнц Пфистерер, заместник-председател на Надзорния съвет и внук на основателя на компанията, беше назначен за почетен председател на Надзорния съвет. в продължение на повече от 50 години той носи отговорност за дружеството като акционер, първо в оперативното управление, а след това и в надзорния съвет. Длъжността заместник-председател на Надзорния съвет ще бъде поета от г-н Ерих Шефолд, досегашен председател на Одитния комитет.
Още с преобразуването в акционерно дружество през 1999 г. бяха положени основите за развитието на компанията независимо от семейството. В дългосрочен план фондацията с нестопанска цел KAP трябва да поеме и позицията на г-н Карл-Хайнц Пфистерер като акционер в дружеството. Новата правна форма и съставът на изпълнителните органи създадоха основата за дългосрочно, независимо и успешно бъдеще на Групата PFISTERER. По този начин бе завършено разделянето на семейното и фирменото управление.

Новата правна форма по същество няма ефект върху договорните партньори и клиентите на дружеството. Седалището на PFISTERER Holding SE ще остане непроменено във Винтербах.

"Целта на PFISTERER е да съпътства глобалната енергийна революция и да подобри преноса и разпределението на електроенергия", казва проф. д-р Волфганг Блатен, председател на Надзорния съвет. "През годините ние се превърнахме в един от водещите световни доставчици на технологии за контакт, изолация и свързване на електрически проводници."

В хода на преобразуването на SE PFISTERER Holding SE възнамерява също така да продължи да насърчава лоялността на служителите. Създаването на работнически съвет на SE ще създаде транснационален орган от представители на служителите. "В такъв орган виждаме възможност за по-нататъшно съвместно израстване на нашите служители отвъд националните граници", обяснява Йоханес Линден, говорител на Управителния съвет. "Очакваме с нетърпение да продължим да развиваме нашата растяща и разнообразна организация и корпоративна култура в международна среда."

Управителният съвет очаква силен растеж през следващите години. "Бъдещият потенциал на нашата работа е огромен", обяснява членът на Управителния съвет д-р Константин Курфис. "Намираме се в разгара на динамичен растеж, обусловен от глобалния преход към възобновяеми енергийни източници, разширяването на мрежите и нарастващото търсене на енергия. Като пионер и двигател на иновациите, ние се гордеем, че активно оформяме енергийния преход."

Още новини


Винтербах, Германия - 06 февруари 2024 г. - Системата за щепселно свързване CONNEX на PFIST...

Винтербах, Германия - 7 ноември 2023 г

Офшорната платформа DolWin kappa беше успе...


Винтербах, Германия - 26.09.2023 г. -

Операторът на електропреносната мрежа TenneT...

Винтербах, Германия - 15 юни 2023 г. -

Pfisterer, водещ доставчик на решения за енергийна...

Енергоразпределението и преносът на енергия са основни компетенции на PFISTERER от почти 100 годи...

От началото на годината Кюснахт ам Риги е новото централно място за нашите приблизително 160 служители в Швейцария. За Групата PFISTERER, която от десетилетия е вкоренена в Швейцария, това бележи началото на нова ера: в Кюснахт обединяваме нашите подразделения, които преди това се намираха в Малтерс и Алтдорф, в нов централен технологичен и търговски център.