Каталог
Каталог

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

Високоволтовата система PLUG MARINE от PFISTERER получава сертификат DNV-GL

Винтербах, Германия - юли 2024 г. -

С PLUG MARINE PFISTERER предлага сертифицирана по DNV-GL високотокова система за свързване на щепсели за електрическо свързване на енергийни компоненти, системи за съхранение на енергия, трансформатори, преобразуватели и дори корабни задвижващи системи. Здравите съединители се доказват от години при серийна употреба във влакове и вятърни турбини.

Сега сертификацията потвърждава и тяхната пригодност за използване на кораби и други офшорни инсталации. PLUG е здрава еднополюсна съединителна система от PFISTERER за безопасно предаване на високи токове. Спектърът на мощността варира от 400 до 1250 ампера при 1,8 до 3,6 kV постоянен и променлив ток. Системата се е доказала в продължение на десетилетия в многобройни железопътни приложения, като например високоскоростни влакове и влакове на дълги разстояния, както и регионални влакове. Тя се използва и в серийно производство във вятърни турбини с мощност до 15 MW - от точката на производство на енергия до свързването на мрежовия трансформатор. Сертифицирането от DNV-GL вече потвърждава и неговата пригодност за кораби, офшорни платформи и плаващи вятърни турбини. PLUG MARINE отговаря на всички изисквания за диелектрична якост, вибрационна стабилност, пожароустойчивост и защита от корозия. Той се характеризира и с ниско тегло, компактност и лесен монтаж.


Благодарение на здравата си конструкция е гарантирана работа без поддръжка. Безопасен и бърз монтаж на електрически корабни компоненти Здравата система за вграждане PLUG MARINE предлага идеална алтернатива на твърдото окабеляване на електрическите компоненти на корабите - особено за данни с по-висока производителност. Те включват електрически двигатели и турбини, както и връзки за генератори, разпределителни устройства, трансформатори и акумулаторни системи. PLUG MARINE е проектирана за алуминиеви и медни кабели със и без полеви екрани, както и за различни сечения на проводниците, и се предлага в прави и ъглови версии. Възможността за предварително сглобяване на електрическите системи опростява и ускорява монтажа, както и поддръжката и ремонта на място. В същото време системата за включване PLUG предлага защита от допир за служителите на борда на кораб или платформа и вятърна турбина по време на работа.

"Сертификатът DNV-GL за PLUG MARINE потвърждава усилията ни за качество и е предпоставка за широкото използване на системата в офшорния сектор", обяснява д-р Томас Шила, мениджър бизнес развитие в PFISTERER. "Тя отдавна е доказала и своята ефективност:


Системата се използва в морето от няколко години в решения за свързване на мобилни захранвания за климатизирани контейнери, както и във високоефективни корабни задвижващи системи POD." Използване в системи за алтернативна енергия и разпределение на постоянен ток Морската индустрия си е поставила задачата за устойчиво намаляване на емисиите на CO2. За тази цел тя работи по амбициозни проекти в много области. "Убедени сме, че съединителната система PLUG може да даде важен принос за модулни, мащабируеми концепции като част от иновативни кабелни системи за мрежи за променлив или постоянен ток и силови компоненти. Щастливи сме също така да предадем нашия опит от вятърния и железопътния сектор", казва д-р Томас Шила.

Още новини

Pfisterer е представен на сесията на CIGRE в Париж.

от 25.08 - 3...

PFISTERER, водеща световна технологична компания за решения в областта на енергийната инфраструктура, и Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., се радват на успешното сътрудничество в обекта в Гусенщат.


Винтербах, Германия - 06 февруари 2024 г. - Системата за щепселно свързване CONNEX на PFIST...

Винтербах, Германия - 7 ноември 2023 г

Офшорната платформа DolWin kappa беше успе...


Винтербах, Германия - 26.09.2023 г. -

Операторът на електропреносната мрежа TenneT...

Карл-Хайнц Пфистерер става почетен председател на Надзорния съвет на SE.