Каталог
Каталог

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

16.02.2024 01:02

Siemens Energy сертифицира системата за свързване с щепсел на PFISTERER за екологично приложение 420 kV Clean Air


Винтербах, Германия - 06 февруари 2024 г. - Системата за щепселно свързване CONNEX на PFISTERER е успешно сертифицирана от Siemens Energy за използване в разпределителни устройства 420 kV Clean Air. PFISTERER е първият производител, който е сертифициран за това приложение, и по този начин дава важен принос за екологосъобразния пренос на енергия.
Clean Air е екологосъобразна, незамърсяваща изолационна среда като алтернатива на добре познатия изолационен газ серен хексафлуорид (SF6). Clean Air се състои единствено от естествени компоненти на околния въздух, като кислород и азот.
Използването на Clean Air има за цел да спомогне за минимизиране на въздействието на електрическите разпределителни устройства върху околната среда. Фамилията продукти Connex на PFISTERER е първата технология за щепселно свързване на комутационни апарати, сертифицирана от Siemens Energy за приложения с 420 kV Clean Air. Щепселът, формиращ интерфейса с разпределителното устройство, успешно премина диелектричния тест за тип с чист въздух съгласно IEC 62271-203. Конструкцията на гнездото беше тествана, наред с другото, и при условия на повишено налягане.
"Ако електрическата енергия се генерира по екологичен начин, преносът и разпределението трябва да следват примера. Тъй като нашата технология се използва на интерфейсите, тя играе важна роля за това. Успешните тестове потвърждават нейната надеждност за "Чист въздух", което е важна стъпка към щадящ климата пренос на енергия", казва Алехандро Ескобин, ръководител на отдел "Продуктов мениджмънт на кабелни аксесоари НН" в PFISTERER. Мениджърът за ключови клиенти, Норберт Финк, добавя: "Възможността за включване на системата CONNEX позволява тя да бъде инсталирана бързо и лесно, с минимални изисквания за пространство и максимална гъвкавост. Радваме се, че в бъдеще тази технология ще допринася още повече за подобряване на устойчивостта".

Още новини

Винтербах, Германия - 7 ноември 2023 г

Офшорната платформа DolWin kappa беше успе...


Винтербах, Германия - 26.09.2023 г. -

Операторът на електропреносната мрежа TenneT...

Карл-Хайнц Пфистерер става почетен председател на Надзорния съвет на SE.

Винтербах, Германия - 15 юни 2023 г. -

Pfisterer, водещ доставчик на решения за енергийна...

Енергоразпределението и преносът на енергия са основни компетенции на PFISTERER от почти 100 годи...

От началото на годината Кюснахт ам Риги е новото централно място за нашите приблизително 160 служители в Швейцария. За Групата PFISTERER, която от десетилетия е вкоренена в Швейцария, това бележи началото на нова ера: в Кюснахт обединяваме нашите подразделения, които преди това се намираха в Малтерс и Алтдорф, в нов централен технологичен и търговски център.