Каталог
Каталог

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

07.06.2023 00:06

Позициониращи втулки със сензор за състояние от KIPP

Всички позиции са под контрол

HEINRICH KIPP WERK разшири портфолиото си с нова серия интелигентни позициониращи и локализиращи втулки със сензор за състояние. Те позволяват централен контрол на положението на заключващите и сачмените втулки в производствения процес. Втулките се предлагат по избор в комплект с вграден сензор или алтернативно могат да бъдат оборудвани от потребителя с налични в търговската мрежа типове индуктивни сензори.

С новата серия интелигентни позициониращи и локализиращи втулки KIPP подкрепя потребителя да направи процесите си още по-прозрачни и сигурни. Втулките с вграден сензор за състояние позволяват управление на процеса в зависимост от задействането. Освен това може да се гарантира, че управляващият или заключващият елемент е в желаната позиция, например при регулиране на формата на опаковъчни машини или на монтажни приспособления в класическото машиностроене.

Втулките образуват монтажна точка за заключващи и сачмени щифтове, в която те могат да се заключват сигурно и прецизно. Стандартно в позициониращите и локализиращите втулки е монтиран индуктивен сензор, който може да се регулира променливо чрез затягаща гайка. Това дава възможност за електронно определяне дали болтът е в гнездото или не. При използване на няколко гнезда може да се определи в кое от тях се намира работният или заключващият елемент.

Сензорите имат двуметров трижилен PVC кабел, който предава сигналите, обработени от сензора, към управлението на машината. Това дава възможност на потребителя да контролира положението на болта от централно място. Това е особено важно за последователности, свързани с технологичния процес. Тук например чрез управлението на отделните работни стъпки може да се укаже, че цикълът на обработка започва едва когато всички болтове са в правилна позиция.

Новата серия включва позициониращи втулки, изработени от стомана или неръждаема стомана, локализиращи втулки, изработени от неръждаема стомана, както и локализиращи втулки, изработени от неръждаема стомана за болтове със сачмени ключалки с ротационно задвижване. Всеки вариант се предлага в комплект със сензор за състояние или като версия, която клиентът може да монтира сам. Последният вариант има затягаща гайка за монтиране на наличен в търговската мрежа индуктивен сензор с диаметър 3 mm.

Още новини

Безопасността отговаря на дизайна
Така че само това, което трябва да е вътре, да е вътре
Лесно и безопасно водене на големи тежести
Основи и прозрения във формат #kippresso