Каталог
Каталог

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.05.2021 01:05

Хидравличните демпфери улесняват работата на активния пробовземач за въздух

Изискванията за мониторинг на околната среда при асептичната обработка във фармацевтичната и здравната индустрия стават все по-строги. За да предостави на лабораториите нов златен стандарт за микробиологичен мониторинг и вземане на проби от активен въздух, британската компания Pinpoint Scientific разработи иновативна система. За по-добра работа ImpactAir-140 вече е оборудвана с хидравлични амортисьори, предоставени от ACE Fabreeka UK.

Pinpoint Scientific Ltd. проектира и произвежда гама от висококачествени продукти за мониторинг на микробната среда за фармацевтични чисти помещения и други силно контролирани среди. "Ние сме компания, която се ръководи от технологиите, и силно вярваме в участието на клиентите по време на целия процес на разработване, за да гарантираме, че нашите продукти отговарят на техните точни изисквания. Нашите въздушни и повърхностни пробовземачи са разработени с участието на две от най-големите фармацевтични компании в света", заявява Гетин Джоунс, управляващ директор на глобално действащото предприятие, което е базирано в Бриджънд, Уелс, близо до Кардиф в Обединеното кралство. Запитан за качествата на ImpactAir-140, той обръща поглед назад към разработката и казва, че компанията е смятала, че е крайно време изборът на 140-милиметрови монитори за въздух от типа "Slit-to-Agar" да бъде осъвременен. Тъй като Pinpoint Scientific вярва, че разработва само продукти с най-добро качество и производителност, ImpactAir има цял списък от предимства пред най-близките конкуренти. Конструкцията от неръждаема стомана не отделя частици, предлага свръхниски вибрации и има универсално захранване с консумация на енергия под 50 W, като същевременно улеснява работата с голям ясен сензорен дисплей и опция за панел за дистанционно управление. Напълно валидирана по ISO 14698 за физическа и биологична ефективност, системата може да бъде оборудвана с редица аксесоари и въпреки това се отличава с наполовина по-малка площ и 4 kg по-малко тегло от най-близкия си конкурент. От решаващо значение е, че за разлика от всички останали пробовземачи от този вид, тя има вградена система, която постоянно следи и регулира разстоянието между входа и повърхността на агара - фактор, който може да доведе до значителни разлики в ефективността на други пробовземачи. В заключение, потребителите на ImpactAir работят с по-висока ефективност на пробовземането в сравнение с референтните инструменти и най-близкия конкурент, което го превръща в новия златен стандарт за мониторинг и пробовземане в лабораторни среди от клас А до D.

За да улеснят максимално ежедневната работа в чисти помещения на лабораториите във високотехнологичния хранителен сектор или медицинските технологии, както и във фармацевтичната промишленост, дизайнерите на Pinpoint Scientific създадоха уникално решение, което е обмислено до най-малкия детайл. По време на търсенето на висококачествени компоненти и докато работят върху подобряването на работата на капака с качествено решение за управление на линейното движение, инженерите се свързват с Applied Automation, един от дистрибуторите на ACE Fabreeka UK. След като разгледа всички изисквания и желания, техният полеви инженер препоръча хидравлични амортисьори.

Хидравлични амортисьори, пълни със специално масло за специално решение

Уин Гордж, регионален мениджър на ACE Fabreeka UK, описва първоначалната ситуация: "Често сме работили успешно с нашия дистрибутор Applied Automation, а в този случай съвместната работа бързо доведе до желания резултат и за Pinpoint Scientific." Решаващият момент за използването на хидравлични демпфери беше искането на клиента капакът на пробовземача да се отваря без значителни усилия. Без това изискване подходящите компоненти за управление на движението щяха да бъдат промишлени газови пружини, които могат да бъдат прецизно регулирани до желаната скорост на отваряне и затваряне с помощта на клапан, които се предлагат от ACE, изработени от неръждаема стомана. Въпреки това бяха избрани хидравлични демпфери, тъй като те осигуряват постоянна скорост на подаване, съчетана с лесна регулируемост, и трябва само леко да се докоснат, за да се задейства процесът на отваряне на капака. Друг плюс е фактът, че хидравличните демпфери дават възможност за щадящ процес на затваряне с допълнително демпфиране.

ACE и Applied Automation успяха да демонстрират още един силен пример: познати като компетентни партньори в развойната дейност и ценени заради специфичните за клиента решения, също и при първоначалната доставка на малки количества, екипът постигна шедьовър на хидравликата. Тъй като продуктите за мониторинг на микробната среда ImpactAir-140 се използват предимно в критични лабораторни условия и чисти помещения, използването на минерално масло като демпфираща среда в цилиндричното тяло на спирачката беше изключено според спецификациите на Pinpoint Scientific. Поради това изискване и поради чувствителните области на приложение ACE избра да напълни демпферите със специално рафинирано растително масло с много подобен вискозитет и експлоатационен живот. В хода на проектирането на продукта инженерите от Pinpoint Scientific допринесоха за втулките от неръждаема стомана, с които са покрити външните тела на хидравличните демпфери, които са изработени от стомана с покритие. От една страна, покритията от неръждаема стомана дават възможност за по-добра хигиена поради строгите изисквания за чисти помещения, а от друга страна, материалът на втулките съответства на останалата част от устройството.

Компонентите на ACE, представени в този случай, са хидравлични демпфери тип HB15-50 с диаметър на външното тяло 15 mm и ход 50 mm, което ги прави идеално подходящи за лесно отваряне на капака и за поддържането му под ъгъл на отваряне от 60 градуса, както е необходимо. Предлагат се с променливо регулиране на силата на натиск и разтягане между 20 N и 800 N, а инсталирането на тези хидравлични амортисьори е детска игра със сегмента за регулиране на буталото. Благодарение на високото им качество и дългия им експлоатационен живот на практика няма ограничения по отношение на желанията на клиенти като Pinpoint Scientific по отношение на честотата на отваряне и затваряне на решения от висок клас като ImpactAir-140. Когато не работят във фармацевтични чисти помещения и други силно контролирани среди, тези висококачествени компоненти за прецизно управление на движението се използват предимно в най-различни автомобилни или промишлени конструкции, но също така и в електрониката, мебелната промишленост и индустрията за свободното време.

Още новини

Дигитализацията и подходът на икономично управление се разглеждат като желано средство за отслабв...

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

Специалистите по аварийно спиране празнуват премиери във филми и телевизия
Когато става въпрос за индустриална технология за демпфериране, ACE е едно от първите места, към които се обръщат повечето инженери и дизайнери по света. Независимо от това какви запитвания имат експертите в наши дни, ACE винаги отговаря бързо на тях - онлайн или чрез личен контакт на място.

Има много възможности за подобрения в дизайна на инвалидните колички. Това се доказва от едноосна...