Каталог
Каталог

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.12.2023 01:12

Амортисьори за безопасност

Специалистите по аварийно спиране празнуват премиери във филми и телевизия

Все по-бързи проследяващи кадри, все по-висока резолюция на изображенията: с напредъка на цифровата филмова технология в студиата на продуцентските компании и телевизионните оператори изискванията за качество и безопасност на оборудването се повишават. Един от лидерите на пазара за кранове, кукли и системи за проследяване не поема никакви рискове и залага на хидравлични предпазни амортисьори като една от частите на спирачната си технология.

"Солидна подкрепа на всяка снимачна площадка" е обещанието за качество на Egripment, глобално действаща компания, специализирана в техническото оборудване на филмови и телевизионни екипи и съответните услуги. Специалистите по студийна техника от Нидерландия подкрепят комбинацията от високи технологии и следпродажбено обслужване с доживотна гаранция на своите колички и кранове. Ето защо не е изненадващо, че решенията на Egripment могат да бъдат открити на много изложения и събития, както на закрити, така и на открити снимачни площадки. Например компанията доставя релсови пътища за наземни и висящи конструкции и съответните дистанционно управляеми кулички, които са съществена част от програмата за филмови и телевизионни продукции на открити сцени, в зали и студия или концерти, а също и за спортни събития, включително олимпийски игри.

Бързи и яростни

В допълнение към качеството и подкрепата, Egripment предлага още един голям плюс: инженерно ноу-хау, което се основава на повече от 40 години практическа работа в индустрията. То е резултат от ежедневните контакти с оператори, екипи, оператори и техници, които работят на

непрекъснато по-високо професионално ниво. В съчетание с опита си на терен Egripment обръща голямо внимание на дизайна и иновациите. Заедно с постоянните консултации компанията гарантира, че продуктите отговарят на нуждите на всички филмови пазари. Резултатът е разработването на усъвършенствани серии от кранове, кулички, дистанционни глави за камери и различни системи за проследяване на Egripment.

Рик Велтхоф, глобален мениджър продажби на Egripment, обяснява "В допълнение към високото качество, нашите клиенти очакват високо ниво на надеждност от нашите решения, което ние документираме, например, с доживотни гаранции." Той илюстрира изискванията, които се поставят към конструкциите на Egripment, с това сравнение: "Макар че не много отдавна все още беше възможно проследяващите кадри да се завършват с електронно управлявани стопове и да се обезопасява дистанционно управляваният камерен колич върху релсовата система в крайните позиции с помощта на гумени буфери, днешните скорости в студиата или при спортните предавания са твърде високи за този тип защитни елементи. Друг пример е разделителната способност, която може да се постигне и която вече е 8K." Високи технически характеристики като тези изискват сегашните студийни и звукозаписни технологии да бъдат калибрирани много прецизно преди употреба и да поддържат същото високо ниво на качество на данните по време на цялата продукция. Рик Велтхоф: "При тези условия едва ли някоя продукция може да си позволи да прекара много време в повторно калибриране на камера и кукла, които са се блъснали в гумените буфери поради неправилна работа или внезапно прекъсване на електрозахранването и след това са отскочили обратно. Възстановяването на този дует в съответствие с останалото оборудване, като например контролните монитори и системата за осветление, може да продължи до три дни в отделни случаи."

Такива недопустими престои във визуалната област са един аспект за повече изисквания за сигурност, звуковата част на филмовата технология е друг, тъй като спирачните движения на много сервомотори и особено на гумените буфери са всичко друго, но не и безшумни и могат да смущават звукорежисьорите по време на тяхната работа. Най-голямата грижа обаче е да се предотвратят още по-скъпи щети, ако количката и камерата бъдат сериозно повредени при катастрофа в края на пистата. "Нашата система Generic Track System представлява дистанционно управлявана система за камери с тегло до 80 kg, която се движи по релса с ширина 40 cm с максимална скорост 3 m/s на максимална дължина 50 m и също така прави възможни завоите. Ако в края на такъв път има истинска катастрофа, само щетите по камерата могат да достигнат над 100 000 евро", съобщава Рик Велтхоф. За да избегне подобен тип произшествия на снимачната площадка, екипът на Egripment разглежда внимателно пазара на продукти за безопасност в областта на линейната техника и се запознава с ACE Stoßdämpfer GmbH от Лангенфелд в Германия, специалист в областта на индустриалната амортизационна техника. От една страна, вниманието на Egripment беше предизвикано от онлайн присъствието и широката гама от решения за управление на движението на www.acecontrols.co.uk, както и на сайта www.ace-ace.nl/ на нидерландски език. От друга страна, това се дължи и на личното присъствие на търговския екип на ACE в Нидерландия.


Last Man Standing

Като глобално действащ разработчик и доставчик на индустриални амортисьори, ACE Controls Inc. е основана преди 60 години близо до Детройт, Мичиган, САЩ, е не само изобретател на регулируемите амортисьори и все още настоящ технологичен лидер, но и предприятие, което от 2016 г. е част от Stabilus Group. ACE Stoßdämpfer GmbH, базираното в Германия дъщерно дружество за Европа, покрива пазара с дистрибутори, а също и с екип от инженери по продажбите. В този конкретен случай, както и при много други приложения преди това, Ралф Кюперс и Хан Титулер, като представители на ACE в страните от BeNeLux, бяха буквално най-близо. Рик Велтхоф от Egripment: "В допълнение към доброто впечатление, което вече имахме, съдейки по холандската начална страница на ACE, Ралф Кюперс реагира бързо и беше готов да ни посети в кратък срок, като по този начин се запозна с конструкцията на място и ни предложи перфектно решение за хидравлично демпфиране."

В Недерхорст ден Берг в Северна Холандия, който се намира в непосредствена близост до Хилверсум, международно известен със своята телевизионна и радиостанция, Ралф Кюперс, благодарение на техниците на Egripment, се запозна с техните различни релсови системи и кукли, както и с ключовите данни, споменати по отношение на теглото, скоростта и маршрута, по който трябва да се движат релсовите системи. "Като спортен фен, който вече беше виждал в употреба модерни камери с дистанционно управление, например при състезания по плуване, заминах за Egripment с приблизителна представа за ефективността на линейната технология и съответните необходими показатели за забавяне. Но на практика в много телевизионни станции, например по време на игрови предавания или предавания на живо с няколко бързо движещи се хора или по време на концерти, куличките достигат скорости над 50 км/ч. Това ме накара да осъзная, че в този случай всичко трябва да бъде плавно и безшумно в случай на аварийно спиране - и също така наистина бързо." В съответствие с това той използва софтуера за проектиране на ACE, www.acecontrols.co.uk/uk/sizing/safety-products/online-calculation.html, въвежда ключовите данни за масата, скоростта и разстоянието и предлага пробното монтиране на два предпазни амортисьора SCS33-25EU всеки в края на конструкцията на релсовия път, издигнат за тестови цели преди това. Тези хидравлични машинни елементи, които са предназначени единствено за задачи по аварийно спиране с експлоатационен живот до 1000 цикъла на пълно натоварване, надеждно предоставят услугите си в хиляди индустриални приложения, буквално като последния човек, който защитава линейните конструкции. Те служат и като своеобразна механична въздушна възглавница за чувствителни компоненти, като например шейни и прикрепените към тях конструктивни елементи, когато те се ускоряват по писта и, ако се стигне до най-лошото, трябва да бъдат забавени до 0 km/h незабавно и без ефект на отскок, след като достигнат крайното положение. С подобни лаври Ралф Кюперс се чувстваше сигурен, че силите за сигурност на неговата компания, които вече са доказали своите качества при безброй извънредни ситуации и на които не са чужди портали и конвейерни системи, обработващи центрове или монтажни машини по целия свят, ще издържат и при премиерата във филмовата и телевизионната индустрия.


Silent Movie

Благодарение на компактния си дизайн с размер M33x1,5 и непрекъсната резба, защитните елементи, всеки от които тежи 0,5 кг, могат бързо да бъдат интегрирани в конструкцията и със своите тъмни външни тела от закалена стомана изглеждат добре в антрацитно оцветената среда на устройствата на филмовите площадки. "За да се увеличи гъвкавостта и да се адаптира още по-добре това решение за аварийно спиране към специфичните за клиента условия на място, клапите SCS33-25EU са монтирани в универсално регулируеми затягащи втулки в Egripment. По този начин те изпълняват функцията за внимателно спиране на куклите в края на движението, а също така намаляват до минимум повредите и вибрациите. Особеното при универсално регулируемите затягащи втулки обаче е, че при определяне на маршрута на движение лесно се монтират междинни ограничители и по принцип могат да се обезопасяват безкрайно дълги трасета", съобщава Ралф Кюперс за по-нататъшния ход на сътрудничеството. С ход от 23,2 мм саморегулиращите се предпазни демпфери работят с редовна абсорбция на енергия до 310 Nm на ход в случай на сблъсък на кукли. Това означава, че при зададените стойности на максимална маса от 80 kg и скорост на движение от 3 m/s в случай на аварийно спиране те консумират 100 % от енергията без ефект на отскок и отделят получената топлина в околната среда чрез стоманеното външно тяло. Като по-съвременни за изискванията на съвременната филмова технология на снимачната площадка, благодарение на описаните основни предимства при аварийно спиране, хидравличните амортисьори предлагат още едно предимство пред използваните досега гумени буфери: Те също така упражняват по-малки опорни сили върху релсите при удар, т.е. когато ускорените маси се удрят в компонента. След инсталирането на решението на ACE в Egripment вече не се наблюдава огъване на конструкцията на релсите по време на процеса на спиране. Екипът около Рик Велтхоф е получил добри отзиви от клиентите за повишената безопасност и допълнителните възможни приложения на технологията на хидравличните амортисьори. Тя не само показва силните си страни при пълно движение на камерата и максимална скорост от 0,5 m/s, но убеждава и в другия край на скоростния диапазон, тъй като предпазните амортисьори могат да бъдат изтласкани през хода си при минимална скорост на пълзене от 0,02 m/s. При тези условия амортисьорът оказва минимално съпротивление на контактуващите маси и няма спирачен ефект, така че екипът на снимачната площадка може да движи дистанционно управляемата кукла срещу амортисьорите почти на забавен ход, като прекратява движението на камерата свръхмеко и много безшумно. При днешната често автоматизирана технология и високото ниво на чувствителност към шума в студиото това е допълнително предимство в сравнение с амортисьорите от предишното поколение.





Още новини

Дигитализацията и подходът на икономично управление се разглеждат като желано средство за отслабв...

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

Когато става въпрос за индустриална технология за демпфериране, ACE е едно от първите места, към които се обръщат повечето инженери и дизайнери по света. Независимо от това какви запитвания имат експертите в наши дни, ACE винаги отговаря бързо на тях - онлайн или чрез личен контакт на място.

Има много възможности за подобрения в дизайна на инвалидните колички. Това се доказва от едноосна...

Облекчение при работа и преобразуване: универсална отвертка с газова тягова пружина и структурни амортисьори от ACE