Каталог
Каталог

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.04.2024 01:04

Оптимизиране на планирането и проектирането: безплатни онлайн инструменти от ACE в практиката

Дигитализацията и подходът на икономично управление се разглеждат като желано средство за отслабване в много компании. Как цифровият прогрес опростява процесите в планирането и проектирането се вижда преди всичко от решенията, разработени от гледна точка на потребителя. Като примери служат програмите за конфигуриране и изчисление на ACE и два практически случая.


ACE Stoßdämpfer GmbH предлага на инженерите конструктори продуктово портфолио, което надхвърля технологията за демпфериране. В допълнение към продуктите за контрол на скоростта и безопасността, компанията е добавила множество решения към своята гама от технологии за контрол на вибрациите. Независимо дали става въпрос за промишлени и предпазни амортисьори, промишлени газови пружини или хидравлични спирачни цилиндри, затягащи елементи, ротационни спирачки, пневматични пневматични пружинни елементи или виброизолационни плочи и гумено-метални изолатори, ACE предлага на своя уебсайт безплатни цифрови услуги за конфигуриране и проектиране на своите компоненти за почти всяка конструкция 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата:

www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

Освен това търговските клиенти на ACE могат да използват онлайн магазина, свързан с инструментите на началната страница на ACE, за да поръчат безпроблемно определените от дизайна продукти с едно кликване на мишката и да ги получат в кратък срок чрез куриерска служба.

Клиент 1 решава проблема с вибрациите с онлайн инструмента на ACE

Това е решението, избрано от клиент на ACE, който използва подавател с купа за предварително сортиране, организиране, транспортиране и подаване на части в автоматизиран производствен процес. По време на работа вибрациите се предават на алуминиева рамка. Резултатът е смущаващ бръмчащ звук. Клиентът намери идеалното решение в рамките на няколко минути на уебсайта на ACE. Трябваше само да въведе няколко ключови данни, като например съществуващата маса от 212 kg, честотата на възбуждане от 100 Hz и опорните точки. Оттогава насам четирите виброизолиращи виброизолатора надхвърлят желаната от клиента виброизолация от 90 процента и надеждно отделят източника на вибрации.

Изходната точка за това образцово решение е директната връзка към програмата за изчисление на виброизолацията:

www.ace-ace.de/en/berechnungen/schwingungsdaempfung.html

Потребителите могат сами да изчислят повече от две трети от всички типични случаи на проектиране за много кратко време и да им бъде показан съответният монтаж на машината. След въвеждане на няколко ключови данни програмата директно изчислява центъра на масата на машината и по този начин индивидуалното натоварване на опорните точки, като има възможност за избор между алтернативни продукти и по този начин и между различни крайни разходи за виброгасене.

Теоретично измерването на вибрациите би могло да се определи бързо и лесно и на място с помощта на собственото приложение на ACE - VibroChecker. Базираната в Лангенфелд компания предлага това безплатно приложение на три езика за iPhone и iPad, а с допълнителна малка помощна програма - и за настолни компютри. Например, VibroChecker може да бъде намерен като приложение за iOS в Apple Store на този линк:

https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915


Клиент 2 намира персонализирано решение срещу вибрации

Второто приложение също включваше разделяне на материали един от друг. Този път задачата беше да се отделят от бетонния под две системи от колела за бластиране с тегло няколко тона. За тази цел под системите бяха монтирани виброизолиращи панели. Тяхната основна задача е да предотвратят вибрациите, които системите предават на бетонния под, да повлияят на чувствителните устройства за измерване на грапавостта и на персонала в съседното измервателно помещение. Последното е свързано с определянето на грапавостта на обработваните повърхности. В зависимост от режима на работа на двете системи с бластиращи колела необходимите за това измервания вече не бяха възможни поради вибрациите, генерирани по време на работния процес.

В този сложен случай ACE, като дългогодишен партньор, първо се консултира по телефона. Техническите консултанти препоръчаха панелите SLAB от областта на вибротехнологиите:

www.ace-ace.de/de/produkte/schwingungstechnik/schwingungsisolierende-platten/slab-170-bis-slab-275.html

Доставените елементи могат да бъдат залепени към основата под съществуващите машини и системи за монтаж с малко усилия. Въпреки че този тип демпфериране с вискоеластични PUR материали се свързва с изолиране или забавяне на вибрациите в повечето индустриални приложения, ACE успя да елиминира и допълнителни сътресения с този материал. За тази цел листовете от продуктовата фамилия SLAB 030 до SLAB 300 могат бързо да бъдат адаптирани към съответното приложение:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/daempfungsmatten-konfigurator-online.html

В този случай бяха определени панелите SLAB 720 за по-голямата система от колела за бластиране и специфичните размери за по-малкия SLAB 600 с помощта на изчислителния софтуер за виброизолиращи панели, който може да бъде намерен безплатно и онлайн:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/isolationsmatten-konfigurator-online.html

Качеството и размерът на панелите бяха определени предварително с помощта на изчисления на честотата на възбуждане и точковото натоварване. Със стандартна плътност от 720 или 600 kg/m³ и дебелина на материала от 25 mm те вече са в състояние да елиминират възникващите вибрации до такава степен, че те вече не се усещат в съседното помещение за измерване. Според клиента това е истинско конкурентно предимство, а за ACE това е още един казус, който е решен благодарение на панелите SLAB и който е буквално труден, като се има предвид, че системите тежат няколко тона.

Още новини

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

Специалистите по аварийно спиране празнуват премиери във филми и телевизия
Когато става въпрос за индустриална технология за демпфериране, ACE е едно от първите места, към които се обръщат повечето инженери и дизайнери по света. Независимо от това какви запитвания имат експертите в наши дни, ACE винаги отговаря бързо на тях - онлайн или чрез личен контакт на място.

Има много възможности за подобрения в дизайна на инвалидните колички. Това се доказва от едноосна...

Облекчение при работа и преобразуване: универсална отвертка с газова тягова пружина и структурни амортисьори от ACE