Каталог
Каталог

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Удар без откат: учениците избират миниатюрни амортисьори от ACE за конструкциите за тестове с падане

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми причини. Това трима начинаещи машинни инженери не рискуваха, когато разработиха конструкция за изпитване на инвалидни колички при падане по поръчка на известната немска компания MEYRA конструкция за изпитване на инвалидни колички от името на известната немска компания MEYRA.
За да предпазят вътрешната част на своята конструкция, те разчитат на миниатюрни амортисьори от ACE конструкция.

Арне Ханкемайер, Юлиан Райман и Тобиас Риддер наскоро завършиха обучението си като
държавно сертифицирани техници, специализирани в областта на машиностроенето, в професионалния колеж Felix-Fechenbach-Berufskolleg в Детмолд. Фолкер Гайзе, който отговаря за управлението на образованието там, отбелязва, че делът на работата, ориентирана към практиката, е много  важен в катедрата по машиностроене на професионалния колеж. Ето защо той още от самото начало приветства факта, че тримата му възпитаници искат да работят в тясно сътрудничество с близката компания MEYRA GmbH като част от заключителната си работа.

Като член на групата MEYRA от Калдорф, която развива международна дейност, компанията е един от водещите производители на висококачествени инвалидни колички и се е наложила и като доставчик на рехабилитационно оборудване. В съответствие с твърдението си "Ние движим хората", MEYRA подкрепя и мотивира много хора с увреждания по света да постигнат по-голяма мобилност и независимост. Постоянният диалог със засегнатите
, както и с медицинските специалисти и работещите в сферата на терапията и грижите, също позволява на MEYRA да разработва ориентирани към практиката продукти, не на последно място в тясно сътрудничество със специализираните търговци на медицински консумативи. Този холистичен, практически подход много добре подхождаше на учебната група в германския университет, въпреки че имаше и друга връзка: Тобиас Риддер, един от тримата млади таланти, вече работеше като дизайнер на персонализирани продукти в MEYRA
, когато реши заедно с Арне Ханкемайер и Юлиан Райман да разработи професионално устройство за тестване на падане на инвалидни колички като заключителна дипломна работа в университета. С пълната подкрепа на работодателя си те се заемат да изградят конструкция, която ще се използва предимно за изпитване на носещата способност на новите модели инвалидни колички на MEYRA.

Изискване: висока товароносимост

Съоръжението за изпитване е проектирано така, че всяка инвалидна количка първо се натоварва с максимално допустимото тегло и след това се забива в конструкцията. След това всеки модел се закрепва за хващач и след закрепване се повдига и пуска пневматично от предварително определена височина. За да се намали силата на удара на плочата на повдигащото устройство и да се защити цялата им конструкция, тримата техници обмислят инсталирането на амортисьори. Целта на този план беше не само да се докаже стабилността на инвалидните колички, но и да се гарантира, че самото тестово устройство е възможно най-стабилно и не се налага да бъде ремонтирано само след няколко цикъла на използване.

В интервю студентите заявиха, че са наясно с едно от основните предимства на хидравличните демпфериращи елементи, а именно, че те работят без ефект на отскок поради линейните си характеристики. "Благодарение на презентацията на ACE Stoßdämpfer GmbH, на която успяхме да присъстваме в рамките на курса, знаехме, че някои амортисьори могат не само да решават по-добре задачите на забавянето от гледна точка на своите демпфиращи свойства, но и да спомогнат за минимизиране на въздействието на амортисьора.но също така помагат тестовете да бъдат по-тихи от преди, особено когато сравнявате задачите за амортизация с работата на стоманени пружини или гумени буфери", спомня си Арне Ханкемайер.
Тъй като ACE предлага инструменти за оразмеряване на своя уебсайт: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html и много други полезни услуги, придружаващи продуктите, студентите се свързват с европейската централа на ACE в Лангенфелд. За тяхна радост инженерите по продажбите не само потвърждават по телефона проектните данни на младите инженери, но и им предоставят безплатно мостри на четири миниатюрни амортисьора. Тази подкрепа за млади инженери е практика в ACE от години, тъй като компанията е установила, че подкрепата за млади учени и технически училища често води до иновативни решения и дори до нови продуктови серии.

Решаване на проблеми: Хидравлични демпферни елементи

След като екипът получи четирите миниатюрни амортисьора MC25EUM от ACE, всичко
протече много бързо: благодарение на компактния си дизайн хидравличните компоненти са предопределени за бързо интегриране, дори в съществуващи конструкции. Налични във версии с и без технология на мембранно уплътнение, амортисьорите оптимизират широк спектър от машини, като спират масите бързо и без разрушаване. Клиентите могат да избират между регулируеми и самокомпенсиращи се версии. В този случай са използвани последните. Външните тела на миниатюрните амортисьори са изработени от масивно парче стомана и са напълнени с температурно стабилни специални течности. Тези хидравлични машинни елементи имат вградени фиксирани ограничители и не изискват поддръжка. Те са разработени и усъвършенствани от ACE, технологичен и пазарен лидер в областта на индустриалните амортисьори в продължение на повече от 60 години. Моделите, използвани в това приложение, са с ход 6 mm и са подходящи за поглъщане на енергия от 2,8 Nm на цикъл.

Екипната работа на тримата университетски възпитаници работи перфектно по време на целия проект. Тобиас Риддер отговаряше за дизайна, а Арне Ханкемайер и Юлиан Райман - за конструкцията и документацията. В крайна сметка интегрирането на четирите компонента, спонсорирани от ACE, беше едно малко упражнение, казва Арне Ханкемайер и прави следното положително заключение: "Успяхме да извършим прецизно регулирането, като използвахме непрекъснатата резба на компонентите и надеждно ги задържахме в предварително зададените позиции с доставените фиксиращи гайки. Тези амортисьори поемат допустимото натоварване наистина надеждно, тихо и бързо и изпълняват предназначението си в пълна степен. В нашата тестова серия с голямо задоволство установихме също, че най-различни големи маси могат да бъдат спирани почти безшумно и безопасно без отскок в малкото монтажно пространство на нашата конструкция.

Още новини

Дигитализацията и подходът на икономично управление се разглеждат като желано средство за отслабв...

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

Специалистите по аварийно спиране празнуват премиери във филми и телевизия
Когато става въпрос за индустриална технология за демпфериране, ACE е едно от първите места, към които се обръщат повечето инженери и дизайнери по света. Независимо от това какви запитвания имат експертите в наши дни, ACE винаги отговаря бързо на тях - онлайн или чрез личен контакт на място.

Има много възможности за подобрения в дизайна на инвалидните колички. Това се доказва от едноосна...

Облекчение при работа и преобразуване: универсална отвертка с газова тягова пружина и структурни амортисьори от ACE