Каталог
Каталог

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Повече независимост от глобалните вериги за доставки

В несигурни времена за компаниите е особено важно да проверяват своите вериги за доставки за рискове. През 2023 г. Dunkermotoren, марка на AMETEK, инвестира значителни средства в мерки за намаляване на географските зависимости в производството на двигатели.

По този начин компанията допринася значително за сигурността на доставките за своите клиенти.

Обратно към местното издание - Адаптирана верига за доставки на редкоземни магнити
Редкоземните елементи като неодим и диспрозий днес обикновено се използват в производството на особено мощни магнити. Добивът на тези суровини, както и производството на самите магнити, се извършва почти изцяло в Далечния изток. В резултат на това повечето производители на двигатели са зависими от отделни, отдалечени доставчици на материали. В Dunkermotoren редките магнитни материали се използват по-специално в синхронните двигатели от серията BG и линейните двигатели от фамилията SL. За да избегне сериозни прекъсвания на доставките, производителят на задвижващи технологии стартира програма за намаляване на тази зависимост още през 2020 г. Така например той успя да премине от първата серия към редкоземни магнити, чието съдържание на рециклирани материали в производствения процес е над 75%, още през 2023 г. А най-хубавото е, че това преминаване не се отразява на производителността и другите ключови свойства на двигателя.

Възможно ли е да се мине без тях?
Освен че осигурява доставката на критични материали, Dunkermotoren в момента разработва безчеткови постояннотокови двигатели, които изобщо не се нуждаят от редки земни елементи. Тези двигатели все още не постигат същата плътност на мощността като сравнимите двигатели с редкоземни магнити и поради това засега няма да бъдат включени в стандартното портфолио. В случай на затруднения в доставките тази алтернатива ще бъде налична бързо и в големи количества. Портфолиото на Dunkermotoren от четки за постоянен ток с феритни магнити от Европа и напълно безмагнитните универсални двигатели също са алтернатива за широк спектър от приложения. И за да може в бъдеще да ви предложи още повече, още по-устойчиви варианти, Dunkermotoren работи в тясно сътрудничество с партньори, които се занимават с разработването на алтернативни концепции за двигатели и магнитни материали.

Гъвкавост благодарение на модулността
Ключов компонент на интелигентните серводвигатели на Dunkermotoren са интегрираните контролери, базирани на собствената "платформа за управление на двигатели" (MCP) на компанията. MCP е модулна концепция, която се използва във всички интелигентни БГ електродвигатели и някои външни електронни устройства от Dunkermotoren и позволява програмиране на различни параметри и функции за безопасност.

Много от използваните електронни компоненти могат да бъдат заменени сравнително лесно в случай на затруднения с наличността. Микроконтролерите, интегралните схеми на драйверите и импулсните регулатори обаче, например, се заменят трудно. За 2023 г. Dunkermotoren си е поставил за цел да намали риска от наличност по-специално на микроконтролерите.

Те са в основата на управляващата електроника. За да постигне тази цел, Dunkermotoren е избрала стратегия с много чипове, която позволява по-голяма независимост от отделните производители. Модулните структури на MCP позволяват на производителя да използва алтернативни микроконтролери във всички серии с управляеми усилия.

Назад към корените - пазаруване на прага
Магнитите и електрониката със сигурност са най-критичните компоненти по отношение на глобалните зависимости. Но близките отношения с европейските доставчици са важни за Dunkermotoren и по отношение на други компоненти. Германският производител продължава тази регионална насоченост в производството на своите двигатели - и произвежда там, където продуктът е необходим. От 2023 г. например всички двигатели, продавани в Европа, също се произвеждат изключително в европейските заводи. Двигателите от китайския завод се продават изключително в Азия. Материалите, които се използват там, също все повече се доставят на място. По този начин Dunkermotoren намалява глобалната зависимост от отделни доставчици и свежда до минимум транспортните маршрути и време, за да предложи на клиентите си възможно най-добрата сигурност на доставките, като същевременно намалява екологичния си отпечатък.

Още новини

Новият контролер 4Q от Dunkermotoren предлага висока производителност на достъпна цена
Dunkermotoren проправя пътя към напълно автоматизирана и дигитализирана интралогистика

Библиотека за безопасност SISTEMA за интелигентните двигатели dPro на Dunkermotoren със S...

Dunkermotoren, марка на AMETEK, се гордее, че задвижва състезателния автомобил на отбора Milhagem Team от университета на Минас Жерайс със своя безчетков постояннотоков двигател
Dunkermotoren публикува нов брой на своето списание за движение "mo

От 14 до 17 май 2024 г. изложението Interclean в Амстердам отва...