Каталог
Каталог

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH: Селскостопанските роботи ще спасят бъдещето на земеделието

Автономни селскостопански роботи (агроботи) като средство за борба с нарастващото търсене на храни и недостига на квалифицирана работна ръка на селскостопанския пазар

Повдигащият се прах от комбайна, който изтегля ечемика в горещ летен ден, е добре познат образ, но какво се случва, когато няма работник, който да прибере реколтата? Това, което е ясно, е, че нарастващото търсене на храна от страна на увеличаващото се население, съчетано с продължаващия недостиг на квалифицирана работна ръка, може да бъде посрещнато само чрез увеличаване на автономно управляваните системи.

На пазара на интралогистика темата за автономността е в центъра на развитието през последните години. Това ноу-хау вече може да се прилага за автоматизиране на повтарящи се задачи в рамките на ежедневната селскостопанска работа. Дозиране, захващане, регулиране, поставяне - това са все задачи, които се изпълняват както в индустриална среда, така и в селското стопанство. Независимо дали става въпрос за обработка на пластмасови гранули или семена, суровини или прибиране на храни, материалният продукт не е от значение за технологията, която стои зад приложението. В резултат на това съществуващите концепции от индустриалната автоматизация могат лесно да бъдат пренесени в селскостопанската техника.

Това е мястото, където Dunkermotoren е съсредоточила усилията си и предлага дългогодишен опит. Интелигентните BLDC двигатели с вградена електроника се използват за работа в автономно управляеми превозни средства в интралогистиката от много години, а сега могат да се използват за реализиране на концепцията за интелигентно земеделие само с леки корекции, за да издържат на тежките условия на околната среда в селското стопанство.

Основата на автономните селскостопански роботи

Основата за автономно изпълнение на задачите за движение са децентрализираните контролери и свързването в мрежа на облачни платформи. Интелигентните електродвигатели с CANopen или Ethernet интерфейси осигуряват решаващи данни за движението на робота. Благодарение на предварително дефинираните параметри на движението анализът на тези данни води до желаната реакция на робота.

В коя ситуация роботът трябва да изпълнява, задвижва или позиционира по какъв начин, се определя чрез неговия MotionCode. MotionCode, програмата за управление на двигателя на Dunkermotoren, управлява робота и му казва какви задачи трябва да изпълнява или в каква позиция да се движи. Тя се изпълнява директно върху интегрираната електроника на двигателя, която е вградена в корпуса на мотор-редуктора, като по този начин се спестява ценно място в конструкцията на роботите.

Програмирането се извършва лесно на C или може да бъде поето директно от специалистите на Dunkermotoren от IIoT марката nexofox. Ако се използват няколко робота, nexofox позволява и наблюдение на цели паркове. По този начин могат да се оценяват прецизно триенето, износването, изминатите и планираните маршрути. В случай на планирана поддръжка може точно да се определи текущото местоположение и състоянието на вашата система.

Благодарение на връзката с облака и интегрирането в съществуващите системи достъпът до данните е възможен от разстояние от всяко място.

Можете да се концентрирате върху основната си дейност, а Dunkermotoren и nexofox се грижат за останалото. По този начин ние съвместно допринасяме за реализирането на нови концепции за интелигентно земеделие и гарантираме, че нарастващото търсене на храни ще бъде покрито в бъдеще - въпреки недостига на квалифицирани работници и нарастващото население.

Енергийната ефективност като допълнителна полза

Представете си робот за земеделие или хранене във вашата мрежова ферма на бъдещето. Как трябва да изглежда вашата система от гледна точка на функционалността?

В допълнение към автономността, концепциите за бъдещето трябва да пестят място и да издържат на суровите условия на околната среда във фермата в дългосрочен план. За да се отговори на все по-нарастващите изисквания в областта на енергийната ефективност, експлоатацията също трябва да бъде възможно най-енергийно ефективна.

Тъй като електрониката на интелигентните Dunkermotors е интегрирана директно в корпуса на двигателя, селскостопанските роботи могат да бъдат проектирани така, че да бъдат особено компактни. Освен това електрониката поема широки области на наблюдение и оценка на данните, което води до свободен компютърен капацитет на цялостната ви система и икономия на енергия при същия обхват от функции.

Има обаче и още едно предимство: Чрез интегрирането им в корпуса на двигателя чувствителните електронни компоненти са защитени от влиянието на околната среда. Самият корпус е изработен от стомана или алуминий. Благодарение на опционалното покритие цялото задвижване може да постигне клас на защита до IP69K. Това прави вашата автономна система идеално пригодена за използване в хамбар или за работа на полето.

Не на последно място, електромоторите имат висока плътност на мощността, което означава, че могат да се използват малки двигатели с висока ефективност. Това намалява енергийните изисквания на селскостопанските роботи, позволявайки им да изминават по-големи разстояния и осигурявайки ви истинска икономия на средства.

Независимо дали става въпрос за животновъдство или за тежки полеви приложения - нека работим заедно за реализирането на надеждни и определящи тенденциите решения за селското стопанство.

Още новини

Новият контролер 4Q от Dunkermotoren предлага висока производителност на достъпна цена
Dunkermotoren проправя пътя към напълно автоматизирана и дигитализирана интралогистика

Библиотека за безопасност SISTEMA за интелигентните двигатели dPro на Dunkermotoren със S...

Dunkermotoren, марка на AMETEK, се гордее, че задвижва състезателния автомобил на отбора Milhagem Team от университета на Минас Жерайс със своя безчетков постояннотоков двигател
Dunkermotoren публикува нов брой на своето списание за движение "mo

От 14 до 17 май 2024 г. изложението Interclean в Амстердам отва...