Каталог
Каталог

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

14.10.2023 01:10

Портфолиото на Dunkermotoren MCP е разширено: BG 45 dPro е тук

през 2018 г. Dunkermotoren, марка на AMETEK, въведе собствена платформа за управление на своите интелигентни BG мотори. Оттогава т.нар. платформа за управление на двигатели (MCP) се е доказала и е внедрена стъпка по стъпка в различните размери двигатели. Сега, когато най-големият двигател от серията, BG 95, размерите BG 65 или 66 и BG 75 и външният контролер BGE 5510 вече се предлагат на базата на MCP, следващият по-малък размер също може да очаква актуализация: BG 45 dPro е тук!

BG 45 dPro впечатлява с дължината на ръба си от само 46 мм и по този начин е най-малкият член на семейството dPro. Както при всички двигатели BG dPro, неговата силна страна е интегрирането на пълната електроника на двигателя във вече компактния корпус на двигателя. Въпреки размерите си, BG 45 dPro може лесно да се справи с по-големите си братя:

С постоянна изходна мощност до 110 W и номинални обороти до 4720 об/мин, двигателят е по-мощен от предшествениците си при същото номинално напрежение. В комбинация със зъбни колела, енкодери и/или спирачки от модулната система на Dunkermotoren е лесно да се намери подходящото задвижване за всяко приложение - независимо дали става въпрос за интралогистика, медицинска техника, опаковъчна промишленост, полупроводникова или електронна промишленост. Благодарение на своята IP защита до IP 65, BG 45 dPro е подходящо за използване дори в среда с високи изисквания.

По отношение на функциите и характеристиките, BG 45 dPro предлага не само програмируеми, цифрови входове и изходи, аналогов вход и енкодер с висока резолюция 4096 cpr. Благодарение на MCP лесно могат да се програмират и различни режими на ток, скорост и позиция. Свързването е също толкова лесно, както чрез CANopen, така и с един от интерфейсите за индустриален Ethernet PROFINET, EtherCAT или EtherNet/IP. Хибридният 15-пинов конектор и инструментът за конфигуриране "Drive Assistant 5" позволяват неусложнено въвеждане в експлоатация.

Освен това функции като мониторинг на състоянието, прогнозна поддръжка или алармиране и изпращане на съобщения могат да се реализират чрез новия nexofox MotionCode. С BG 45 dPro и nexofox нищо не стои на пътя на IIoT и вашата собствена Smart Factory.

Функцията за безопасност STO (Safe Torque Off) е интегрирана стандартно във всички двигатели BG 45 dPro с индустриален Ethernet. STO се предлага като опция за версиите с CANopen. С помощта на STO вашият двигател може да бъде надеждно установен без въртящ момент, без да се прекъсва логическото напрежение, което ви спестява времеемко повторно включване при рестартиране.

С модела BG 45 dPro Dunkermotoren за пореден път удари на камък и доказа, че над 20-годишният опит в областта на BLDC двигателите с вградена електроника се побира в толкова малък двигател.











Още новини

Новият контролер 4Q от Dunkermotoren предлага висока производителност на достъпна цена
Dunkermotoren проправя пътя към напълно автоматизирана и дигитализирана интралогистика

Библиотека за безопасност SISTEMA за интелигентните двигатели dPro на Dunkermotoren със S...

Dunkermotoren, марка на AMETEK, се гордее, че задвижва състезателния автомобил на отбора Milhagem Team от университета на Минас Жерайс със своя безчетков постояннотоков двигател
Dunkermotoren публикува нов брой на своето списание за движение "mo

От 14 до 17 май 2024 г. изложението Interclean в Амстердам отва...