Каталог
Каталог

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

01.06.2023 01:06

Промяна в управлението

Бьорн Рихерс поема управлението на RK Rose+Krieger GmbH от д-р Грегор Лангер

Грегор Лангер, който от 2021 г. насам успешно управлява дейността на RK Rose+Krieger GmbH и през това време успя да доразвие успешната концепция на компанията - да внедрява иновативни решения в тесен диалог с клиентите и да създава добавена стойност за тях чрез ориентирани към решения консултации - ще напусне компанията на 16 юни 2023 г. На 1 юни 2023 г. той ще предаде управлението на RK и управлението на подразделението за автоматични модули на Phoenix Mecano Group на Бьорн Рихерс.


"За мен е важно да подчертая, че тази стъпка е предизвикана изключително от лични причини и че поради това ми е много трудно да напусна RK Rose+Krieger и Phoenix Mecano", казва Грегор Лангер, който след напускането на RK ще приеме ново професионално предизвикателство в близост до родния си град.

От юли 2021 г. той изпълнява длъжността управляващ директор на RK Rose+Krieger и за кратък период от време инициира много важни промени за стратегическото по-нататъшно развитие на бизнес звеното "Модули за автоматизация". Например, заедно с екипа той разработи стратегическа целева картина с по-силно разграничение между бизнес моделите за бизнеса с компоненти и системи. В бъдеще бизнесът с компоненти трябва да се развива по-силно чрез бизнеса със системи на РК. За осъществяването на тази цел той насочи компанията по-силно към секторите на фокус интралогистика и опаковъчна техника в рамките на подхода "опростяване и фокусиране за по-силен растеж" и въведе управление на бизнес развитието в продажбите.


"Стратегията, както и предприетият път за нейното изпълнение остават валидни и ще продължат да се изпълняват под ръководството на новия изпълнителен директор г-н Бьорн Рихерс", подчертава Грегор Лангер. В момента се извършва процесът на предаване на управлението на наследника. Бьорн Рихерс е завършил индустриално инженерство (машиностроене) в Техническия университет в Берлин и носи със себе си богат опит като мениджър и консултант в областта на продажбите, маркетинга и управлението в промишлеността. От 2014 г. до 2022 г. той е главен изпълнителен директор на LKE Group, производител на решения за обработка на материали. Преди това е бил член на Изпълнителния съвет на Hoppecke Group и на международния мениджърски екип на Linde Material Handling, водещ производител на мотокари и складово оборудване. В RK Rose+Krieger Бьорн Рихерс може да допринесе най-вече с опита си в международното сътрудничество и разработването на системи, а също така да даде тласък на теми като цифровизацията, устойчивостта и ергономията на работното място:

"Определянето на целта за по-нататъшно развитие на успешния бизнес с компоненти на RK Rose+Krieger с помощта на предложения за решения и системи много добре резонира с моя богат опит и очаквам с нетърпение да продължа последователно по избрания път с отличния глобален екип на RK Rose+Krieger. Като наше ДНК, компонентът остава важен гарант за нашия успех. С разработения бизнес в областта на решенията и системите, който предстои да бъде допълнително разширен, ще продължим успешно стратегията си за растеж с глобалните дъщерни дружества на Phoenix Mecano Group."

Още новини

Цялостно продуктово портфолио за вътрешния поток на стоки
Нови плъзгащи се водачи с персонализирано позициониране
SensorBoard - алтернативата на оптичните методи за позициониране

19.10.2022 01:00

RK Rose+Krieger разшири своите аксесоари за еднокомпонентни пластмасови съединители за тръби RK Light Clamps с размер 30 mm. Използван при системни сглобки, новият Anti-Twist twist lock гарантира спестяване на време при монтажа и лесно регулиране на конструкцията. Системата, изработена от анодирана алуминиева тръба (диаметър 30 mm) с четири профилни жлеба на ъглово разстояние 90° и черни пластмасови скоби от подсилен полиамид, може свободно да се комбинира с всички еднокомпонентни RK Light Clamps с размер 30 mm в затворен дизайн. Допълнително предимство: Значително по-лесно се подравнява и монтира в сравнение с конвенционалните скоби за ламарина.