Каталог
Каталог

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.01.2024 01:01

RK Rose+Krieger разширява програмата си за линейни оси с една тръба

Нови плъзгащи се водачи с персонализирано позициониране

RK Rose+Krieger разширява гамата си от еднотръбни линейни оси за лесно ръчно регулиране с плъзгащите се направляващи за телескопи RK LightUnit-G и RK LightUnit-G. Специалните характеристики на новите линейни оси, изработени от алуминий, са регулируемото положение на заключване на водещата каретка или водещата тръба, конструкцията с намалено тегло, устойчивостта на корозия и лесният монтаж само с един инструмент.



Еднотръбната линейна ос RK LightUnit, задвижвана от шпиндел, е специално разработена за просто ръчно регулиране. Тя е с алуминиев шпиндел и пластмасови плъзгащи лагери. Те осигуряват конструкция с намалено тегло, така че водещата каретка да може да се премества с малко усилия. Сега RK Rose+Krieger добави към тези еднотръбни линейни оси телескопичните плъзгащи се направляващи RK LightUnit-G и RK LightUnit-G с регулируеми позиции на заключване.


Регулируема функция на заключване

Алуминиевият профил на направляващата RK LightUnit-G може да се реже по размер до дължина 1500 mm. В жлеба на отворения С-образен направляващ профил са фиксирани позициониращи елементи за точно позициониране на ръчно регулируемата направляваща каретка. По време на движение фиксиращият болт на водещата количка автоматично се захваща за тези позициониращи елементи. Особеността в сравнение с други решения е, че алуминиевите позициониращи елементи могат да бъдат освободени по всяко време с помощта на щурцовия ключ и отново заключени в друго положение. Това означава, че може да се реализира всякакъв брой заключващи позиции без пробиване.



За разлика от RK LightUnit-G, телескопичната версия има направляваща тръба, която може да се позиционира ръчно. Чрез позициониращите елементи във водещия профил С също могат да се определят произволен брой заключващи позиции.


Многофункционални

Плъзгащите се водачи са идеални за приложения, като например за регулиране на формата на конвейерни линии, позициониране на сензори и светлинни бариери, ограничители за пили, конструиране на приспособления и приложения, при които се изисква просто ръчно позициониране или регулиране на височината. Пластмасовите водещи карета се предлагат в 3 различни версии, за да отговарят на различните изисквания. Ако приложението го изисква, в един водещ профил могат да се използват различни видове водещи каретки. Всеки отделен елемент на новите плъзгащи се направляващи може да бъде поръчан отделно от потребителя. Благодарение на тази модулна система те могат да се комбинират гъвкаво в зависимост от изискванията. Друго предимство е, че всички компоненти могат да бъдат доставени бързо от склада.

Още новини

Цялостно продуктово портфолио за вътрешния поток на стоки
Бьорн Рихерс поема управлението на RK Rose+Krieger GmbH от д-р Грегор Лангер
SensorBoard - алтернативата на оптичните методи за позициониране

19.10.2022 01:00

RK Rose+Krieger разшири своите аксесоари за еднокомпонентни пластмасови съединители за тръби RK Light Clamps с размер 30 mm. Използван при системни сглобки, новият Anti-Twist twist lock гарантира спестяване на време при монтажа и лесно регулиране на конструкцията. Системата, изработена от анодирана алуминиева тръба (диаметър 30 mm) с четири профилни жлеба на ъглово разстояние 90° и черни пластмасови скоби от подсилен полиамид, може свободно да се комбинира с всички еднокомпонентни RK Light Clamps с размер 30 mm в затворен дизайн. Допълнително предимство: Значително по-лесно се подравнява и монтира в сравнение с конвенционалните скоби за ламарина.