Каталог
Каталог

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

06.03.2024 01:03

Системни решения за интралогистика от RK Rose+Krieger

Цялостно продуктово портфолио за вътрешния поток на стоки

Чрез използването на оптимизирани работни места и транспортни системи компаниите защитават здравето на служителите си и спестяват време и разходи в производството. С модулна система от над 50 000 отделни компонента RK Rose+Krieger предлага идеалната основа за персонализирани системни решения в областта на интралогистиката за перфектни вътрешни материални потоци. Заинтересованите посетители на изложението могат да научат повече за широката гама от решения на базирания в Минден производител на LogiMAT 2024 в Щутгарт.

Интралогистиката е ключов фактор за икономическия успех на една компания. Затова е още по-важно системите за работни места и транспорт да са оптимално адаптирани към съответното приложение. Широкото продуктово портфолио на RK Rose+Krieger дава възможност за сложни системни решения, с които може да се оптимизира вътрешният материален поток. Компонентите са перфектно съчетани, а сериите са съвместими помежду си.

Индивидуално пригодени транспортни колички и мобилни системи за съхранение

За вътрешния материален поток е необходимо да се съхраняват и транспортират най-различни компоненти и инструменти. Ето защо количките за материали и системите за съхранение, които са перфектно адаптирани към съответната задача, са предпоставка за безпроблемно производство. С модулната продуктова система на RK Rose+Krieger могат да се произвеждат индивидуални транспортни колички и системи за съхранение, които да оптимизират материалния поток. Те могат да бъдат персонализирани, разширени или напълно преобразувани в нови системи според нуждите.


Системи за монтажни работни станции, съобразени със спецификата на задачата

Изискванията към индустриалните монтажни работни станции са толкова индивидуални, колкото и продуктите, които се произвеждат на тях. Те трябва не само да облекчават служителите от физически натоварващи или монотонни задачи, но и да допринасят за безопасното и безгрешно осъществяване на работните процеси. Често дори се налага те да бъдат интегрирани в цифровия свят на труда. Освен това безопасността на монтажа трябва да бъде гарантирана и в случай на смяна на служителите - решаващ фактор, особено по отношение на осигуряването на качеството. Тук основна роля играят LEAN подходите и поддържащите системи за подпомагане. С решенията на RK Rose+Krieger могат да се конфигурират готови за употреба работни места за монтаж, съобразени със спецификата на задачата - от обикновени стандартни работни маси до (частично) автоматизирани високотехнологични работни места с поддръжка на роботи и системи за оптична помощ.


Търговско изложение LogiMAT

Тази година RK Rose+Krieger участва за първи път на изложението LogiMAT. От 19 до 21 март заинтересованите посетители могат да научат повече за системните решения на базирания в Минден производител на международното търговско изложение за интралогистични решения и управление на процеси. Доставчикът на пълна гама продукти ще представи цялостното си продуктово портфолио за вътрешен поток на стоки в панаирния център в Щутгарт в зала 1 Галерия, щанд 1GA81.




Още новини

Нови плъзгащи се водачи с персонализирано позициониране
Бьорн Рихерс поема управлението на RK Rose+Krieger GmbH от д-р Грегор Лангер
SensorBoard - алтернативата на оптичните методи за позициониране

19.10.2022 01:00

RK Rose+Krieger разшири своите аксесоари за еднокомпонентни пластмасови съединители за тръби RK Light Clamps с размер 30 mm. Използван при системни сглобки, новият Anti-Twist twist lock гарантира спестяване на време при монтажа и лесно регулиране на конструкцията. Системата, изработена от анодирана алуминиева тръба (диаметър 30 mm) с четири профилни жлеба на ъглово разстояние 90° и черни пластмасови скоби от подсилен полиамид, може свободно да се комбинира с всички еднокомпонентни RK Light Clamps с размер 30 mm в затворен дизайн. Допълнително предимство: Значително по-лесно се подравнява и монтира в сравнение с конвенционалните скоби за ламарина.