Каталог
Каталог

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

23.04.2023 00:04

Dunkermotoren пусна в експлоатация шест порта за зареждане в централата си в Бондорф, за да насърчи електромобилността

Dunkermotoren, марка на AMETEK, пусна в експлоатация дванадесет точки за зареждане на шест пристанища. Осем от тях са достъпни за обществеността. Системата за таксуване е инсталирана в сътрудничество със съседната компания Hectronic.

Четири порта за зареждане със седем точки за зареждане с мощност 11 kW и една точка за зареждане с мощност 50 kW са на разположение на обществеността, посетителите и служителите на Allmendstraße 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Точката за бързо зареждане с мощност 50 kW е от особен интерес за посетителите на Dunkermotoren, като например клиенти или доставчици, тъй като те често имат дълъг път и не се задържат в обекта за дълго. Това им дава възможност да презаредят в достатъчна степен своя електромобил дори след кратко посещение.

Оторизацията и фактурирането на процесите на зареждане се извършват удобно чрез дебитни/кредитни карти, което отговаря на изискванията на наредбата за зарядните станции за всички станции, инсталирани след 01 юли 2023 г. Към днешна дата в много обществени зарядни точки се изискват специални приложения, карти или членство, за да се започне процесът на зареждане. Наредбата за зарядните станции ще осигури безпрепятствено и удобно за потребителите разширяване на електронната мобилност и ще направи задължително предлагането на общи средства за плащане.

Свързаната система за таксуване и терминалът за плащане бяха доставени и инсталирани от съседната компания Hectronic, която първоначално се специализира в системи за управление на паркинги и бензиностанции, разшири портфолиото си със системни решения за електронна мобилност. Лесното плащане за зареждане е в основата на решението на Hectronic. Dunkermotoren и Hectronic вече си сътрудничат в други области от много години. Така сътрудничеството в областта на инфраструктурата за зареждане беше най-очевидното решение. Обществените точки за зареждане се намират точно срещу съоръжението на Hectronic и са идеално пригодени като референтен обект.

Още два порта за зареждане с четири точки за зареждане с мощност 11 kW са инсталирани на паркинга на Dunkermotoren. Тези точки за зареждане са на разположение за автомобилите на фирмата в басейна. Тук процесите на зареждане също се оторизират чрез системата Hectronic.

Това представлява стимул за служителите на Dunkermotoren да използват електрически превозни средства, когато идват на работа. Проучване показа, че в момента за тези пътувания с двигатели с вътрешно горене се отделят около 1 000 т CO2 годишно. В този контекст си струва да се спомене, че Dunkermotoren предлага сделката JobRad от няколко години. Тя позволява на служителите да наемат електрически велосипеди на ниска цена. Ако служителите използват тези велосипеди, за да пътуват до работа, батериите могат да бъдат зареждани безплатно на зарядни станции на територията на компанията.

провинция Баден-Вюртемберг, като част от програмата Charge@BW, субсидира инфраструктурата за зареждане с 2500 евро на зарядна точка. Едно от изискванията за получаване на субсидията е зарядните точки да се захранват с възобновяема електроенергия, произведена на място. Dunkermotoren може да изпълни това изискване с инсталираната през 2021 и 2022 г. соларна система с мощност 350 kWp. Годишният добив от до 350 000 kWh се оценява като достатъчен за 7000 процеса на зареждане на превозни средства с чисто електрическо задвижване.

Още новини

Новият контролер 4Q от Dunkermotoren предлага висока производителност на достъпна цена
Dunkermotoren проправя пътя към напълно автоматизирана и дигитализирана интралогистика

Библиотека за безопасност SISTEMA за интелигентните двигатели dPro на Dunkermotoren със S...

Dunkermotoren, марка на AMETEK, се гордее, че задвижва състезателния автомобил на отбора Milhagem Team от университета на Минас Жерайс със своя безчетков постояннотоков двигател
Dunkermotoren публикува нов брой на своето списание за движение "mo

От 14 до 17 май 2024 г. изложението Interclean в Амстердам отва...