Каталог
Каталог

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Решения за работни места и интралогистични системи

SensorBoard - алтернативата на оптичните методи за позициониране

С помощта на SensorBoard за откриване на позицията и ориентацията на компонентите RK Rose+Krieger интегрира технология, която обикновено се използва в телевизионните студия, в своята модулна система за персонализирани системни решения. SensorBoard е гъвкаво мащабируема и в много случаи замества скъпоструващите камери и сензорни технологии. Системата показва предимствата си особено в комбинация с (колабориращи) роботи, осови системи и по-нататъшна автоматична обработка на продукти.


Първоначално разработена, за да позволи на телевизионните камери да се движат без управление от пулта за управление в студиото, технологията SensorBoard има широк спектър от приложения и в промишлеността. Независимо дали става въпрос за системи за автоматизация, трансферна техника, машини за обработка или работни станции и автоматизирани управляеми превозни средства (AGV) - навсякъде, където се изисква прецизно позициониране или работа със свободно разположени компоненти, SensorBoard показва своите предимства. Това е така, защото за разлика от конвенционалните сензорни и камерни технологии, ефективността на SensorBoard не се влияе негативно от недостатъчна или екстремна или променяща се светлина, нито от мръсотия, прах или масло.


SensorBoard се състои от най-малко две сензорни повърхности и е гъвкаво мащабируем от 100 квадратни милиметра. Ако се комбинира с кобот, последният позиционира или открива компоненти, лежащи върху сензорната повърхност или в помещението, с точност до 0,01 милиметра и ги захваща толкова точно, колкото ако системата е механично свързана. Използвана в ръчни колички cobot (или дори напълно автоматизирани системи AGV), които се движат между няколко работни места или монтажни линии, технологията SensorBoard позволява много точно позициониране на съответното превозно средство в местоназначението му и по този начин го подготвя за по-нататъшно напълно автоматизирано обработване на продукти от широк спектър от индустрии.


Дъщерното дружество RK Rose+Krieger RK-AHT интегрира технологията SensorBoard в специфични за клиента решения. Компанията предлага решения за ръчни, полуавтоматични или напълно автоматични задачи в широк спектър от индустриални среди.


Заинтересованите страни вече могат да изпробват новите решения SensorBoard в действие в шоурума на RK-AHT в Биненбютел.

Още новини

Цялостно продуктово портфолио за вътрешния поток на стоки
Нови плъзгащи се водачи с персонализирано позициониране
Бьорн Рихерс поема управлението на RK Rose+Krieger GmbH от д-р Грегор Лангер

19.10.2022 01:00

RK Rose+Krieger разшири своите аксесоари за еднокомпонентни пластмасови съединители за тръби RK Light Clamps с размер 30 mm. Използван при системни сглобки, новият Anti-Twist twist lock гарантира спестяване на време при монтажа и лесно регулиране на конструкцията. Системата, изработена от анодирана алуминиева тръба (диаметър 30 mm) с четири профилни жлеба на ъглово разстояние 90° и черни пластмасови скоби от подсилен полиамид, може свободно да се комбинира с всички еднокомпонентни RK Light Clamps с размер 30 mm в затворен дизайн. Допълнително предимство: Значително по-лесно се подравнява и монтира в сравнение с конвенционалните скоби за ламарина.