Каталог
Каталог

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

09.03.2023 13:03

GR 63 на върха във Формула 1

Какво е общото между пилота от Формула 1 Джордж Ръсел и постояннотоковия мотор с четки от Dunkermotoren, марка на AMETEK?

И двамата имат абревиатурата GR 63, и двамата са истински топпроизводители!

Докато Джордж Ръсел носи черната си каска с щампа "GR 63" и кара на върха във Формула 1, четките на постояннотоковия двигател Dunkermotoren GR 63 от години водят списъка на най-продаваните продукти на производителя на задвижваща техника.

С около 800 000 продадени единици всяка година, двигателят GR 63 с неговите два варианта на дължина и различни версии на напрежение от 12 до 230 V е най-продаваният двигател на Dunkermotoren. Тук няма изненада! Точно както Джордж Ръсел, той е истински мултиталант. Докато пилотът на отбора на Mercedes успешно си проправя път по най-разнообразните състезателни писти в света, GR 63 надеждно автоматизира машини в най-различни приложения.

С номинални обороти от 3300 до 6000 об/мин, непрекъсната мощност до 180 W и пикова мощност до 500 W, този двигател се доказва в области като автоматизацията на врати. В комбинация с подходяща червячна предавателна кутия от модулната система на Dunkermotoren полученото решение за задвижване е много компактно, когато се монтира във въртящи се, плъзгащи се или люлеещи се врати. В областта на медицинската техника GR 63 също се представя надеждно в продължение на много години. Неговите сачмени лагери и опционалното потискане на смущенията позволяват особено тиха и плавна работа на медицинските помпи. Благодарение на високата си плътност на мощността и променливото захранващо напрежение, съобразено с всяко приложение, двигателят е напълно подходящ дори за мобилни помпи с батерийно захранване. В приложения като влакови стъпала и влакови врати GR 63 е много желан благодарение на съотношението цена/производителност. С помощта на приложен енкодер и спирачка влаковите стъпала за платформи с различна височина могат да се подравняват и да се задържат сигурно на място. Класът на защита до IP 67 гарантира работа без поддръжка през целия експлоатационен период дори в тежки условия, когато влага, мръсотия и прах натоварват корпуса на двигателя. А върховите характеристики на GR 63 не се изчерпват и с индустриалната автоматизация. От индустриалните принтери до хранително-вкусовата промишленост този четковиден постояннотоков двигател от години надеждно задвижва безброй приложения - а може би скоро ще задвижи и вашето приложение.

Dunkermotoren е световен лидер на пазара на задвижващи технологии с мощностен диапазон до 5 kW и предлага персонализирани решения за задвижване според вашите индивидуални изисквания.

Чрез непрекъснатото разработване на своите продукти Dunkermotoren прави всичко възможно GR 63 да задвижва надеждно милиони приложения и в бъдеще и да продължи своя успех - точно както Джордж Ръсел по пътя си към върха на класирането във Формула 1.







Още новини

Новият контролер 4Q от Dunkermotoren предлага висока производителност на достъпна цена
Dunkermotoren проправя пътя към напълно автоматизирана и дигитализирана интралогистика

Библиотека за безопасност SISTEMA за интелигентните двигатели dPro на Dunkermotoren със S...

Dunkermotoren, марка на AMETEK, се гордее, че задвижва състезателния автомобил на отбора Milhagem Team от университета на Минас Жерайс със своя безчетков постояннотоков двигател
Dunkermotoren публикува нов брой на своето списание за движение "mo

От 14 до 17 май 2024 г. изложението Interclean в Амстердам отва...