Каталог
Каталог

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.03.2023 01:03

Просто и прецизно - Dunkermotoren и MAE представят рентабилна електроника за управление dGo за стъпкови двигатели

Нерядко дизайнерите на продукти и мениджърите по покупките са съгласни да използват един и същ продукт. Стъпковите двигатели с новата електроника за задвижване dGo на Dunkermotoren и MAE, и двете марки на AMETEK, обаче успяха да го направят.

Дизайнерите харесват компактната конструкция, съчетана с висок въртящ момент и просто, прецизно управление. Мениджърите по покупките са доволни от ниските разходи.

Дълго време стъпковите двигатели не бяха много популярни. Изискванията за механична конструкция, скорост, претоварване и шум често са били изключващите критерии. Благодарение на усъвършенствани алгоритми тези ограничения вече се компенсират по електронен път, така че в момента стъпковите двигатели преживяват истински ренесанс. Dunkermotoren и MAE предлагат ново решение за задвижване в тази област, което впечатлява със своята производителност и просто управление.

Управляващата електроника dGo на Dunkermotoren за двигателите MAE с размери NEMA 17, 23 и 34 се управлява чрез един честотен сигнал за скоростта и един сигнал за посоката (Step & Direction). Достатъчен е обикновен генератор на честота от страна на клиента, за да се зададат скорости със съотношение над 10 000:1! И всичко това, без да се налага да се прави компромис с точността на позициониране. Електронното микростъпково управление позволява до 12 800 предварително зададени позиции на оборот.

Ако не се изисква движение, електрониката намалява работния ток, за да компенсира слабостите на конвенционалните управления на стъпковите двигатели. Допълнителни алгоритми осигуряват например много безшумна работа, особено при ниски скорости. Дори проблемът с незабелязаната загуба на стъпка в случай на незабелязано претоварване, който преди беше "призрачен", сега е решен благодарение на електронното разпознаване на загубата на стъпка.

Областта на приложение на новата електроника за управление на стъпкови двигатели dGo варира от прецизни дозиращи помпи, портални или pick & place системи до опаковъчни и етикетиращи устройства. Новата електроника показва своите силни страни особено в областта на конструирането на устройства, където компактният дизайн и простото управление са от съществено значение за.. По този начин новите продукти в индустриалното производство, производството на оборудване, медицинската техника и интралогистиката могат да извлекат големи ползи.

Както при всички продукти на Dunkermotoren, комбинацията от стъпков двигател MAE с електроника dGo се допълва с подходящи редуктори, енкодери и спирачки благодарение на иновативната модулна система на Dunkermotoren. За максимална гъвкавост при конфигурирането и предоставянето на персонализирани проекти всички компоненти са изцяло разработени и произведени в Европа. Тази гъвкавост задоволява не само мениджърите по покупките и продуктовите дизайнери, но прави щастливи и крайните клиенти.

Още новини

Новият контролер 4Q от Dunkermotoren предлага висока производителност на достъпна цена
Dunkermotoren проправя пътя към напълно автоматизирана и дигитализирана интралогистика

Библиотека за безопасност SISTEMA за интелигентните двигатели dPro на Dunkermotoren със S...

Dunkermotoren, марка на AMETEK, се гордее, че задвижва състезателния автомобил на отбора Milhagem Team от университета на Минас Жерайс със своя безчетков постояннотоков двигател
Dunkermotoren публикува нов брой на своето списание за движение "mo

От 14 до 17 май 2024 г. изложението Interclean в Амстердам отва...