Каталог
Каталог

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

30.01.2023 00:01

Начало на нова серия линейни двигатели от Dunkermotoren

С продуктовата фамилия SL 38 Dunkermotoren, марка на AMETEK, представя първия размер от новата серия линейни двигатели "ServoLinear". Фамилията SL впечатлява с голяма производителност и гъвкавост. Силните страни на двигателите SL 38 се крият най-вече в тяхната скорост, сила и ускорение.

Пиковите сили на новите линейни двигатели достигат до 3700 N при ускорение от над 200 m/s2. Приложения, които преди са използвали бавни шпинделни двигатели или неточни ремъчни задвижвания, сега могат да се задвижват много по-бързо и по-прецизно с новия SL 38, като по този начин значително се увеличава производителността на приложението.

За да се отговори на разнообразните изисквания на широк спектър от индустриални приложения, са разработени общо пет версии на SL 38. Всички те са базирани на един и същ базов двигател, който е адаптиран, за да отговаря на специалните изисквания на съответната област на приложение. Започвайки от компонента, например, той се монтира като "готов за употреба" модул или с монтажна плоча против въртене във версията TwinGuide. За тежки условия на околната среда или за работа в хранително-вкусовата промишленост SL 38 се предлага и във версия от неръждаема стомана. Тази опция има еднородни повърхности от неръждаема стомана, шестоъгълни винтови съединения и специални хигиенни уплътнения, за да се гарантира клас на защита до IP69K.

Специална характеристика, налична във всички версии, е опционалната система за водно охлаждане, която позволява удвояване на непрекъснатите сили на двигателите.

Различните версии на фамилията SL 38 позволяват продуктът ServoLinear да се използва с голяма гъвкавост. Високите силови възможности са необходими в области като специалното машиностроене. Ускорението и високите скорости, от своя страна, осигуряват по-кратко време на цикъла и по този начин се постига увеличаване на производителността. Това означава, че производствените процеси могат да се извършват много по-бързо и по-точно. В близко бъдеще към серията ServoLinear ще бъдат добавени допълнителни размери, например за използване при строги спецификации за монтажно пространство, които ще покрият още по-широк диапазон от характеристики.

Още новини

Dunkermotoren публикува нов брой на своето списание за движение "mo

От 14 до 17 май 2024 г. изложението Interclean в Амстердам отва...

Нов енкодер с висока разделителна способност от Dunkermotoren за най-високите изисквания за прецизност
от 16 до 18 април 2024 г. на Messe Frankfurt, щанд A171.
С обновяването на средата за програмиране MotionCode от nexofox програмирането на интелигентни двигатели вече е още по-лесно и вече няма ограничения за децентрализираните архитектури за автоматизация.

Широко използван и универсален - безчетковият двигател BG 75 на Dunkermotoren, марка на AMETEK, е...