Каталог
Каталог

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

18.08.2022 02:08

Нов: Система против усукване за бърз, прецизен и устойчив на усукване монтаж на системните надстройки

RK Rose+Krieger разшири своите аксесоари за еднокомпонентни пластмасови съединители за тръби RK Light Clamps с размер 30 mm. Използван при системни сглобки, новият Anti-Twist twist lock гарантира спестяване на време при монтажа и лесно регулиране на конструкцията. Системата, изработена от анодирана алуминиева тръба (диаметър 30 mm) с четири профилни жлеба на ъглово разстояние 90° и черни пластмасови скоби от подсилен полиамид, може свободно да се комбинира с всички еднокомпонентни RK Light Clamps с размер 30 mm в затворен дизайн. Допълнително предимство: Значително по-лесно се подравнява и монтира в сравнение с конвенционалните скоби за ламарина.

За сглобяване профилът с жлебове се прокарва през пластмасовите съединители, като предварително се поставя на ръка с две щипки - една преди и една след тръбния съединител - за да се предотврати усукване, и се фиксира в затягащия елемент чрез просто затягане на винта. Разположението на четирите жлеба на профила на 90° гарантира точното, правоъгълно позициониране на тръбите една спрямо друга по всяко време. По този начин с помощта на новата система дори сложни конструкции могат да бъдат монтирани само от един човек.

Системата против усукване е особено подходяща за изпълнение на конзолни конструкции. Тук пластмасовите тръбни съединители са изгодни поради малкото си тегло, но те рядко се използваха, тъй като над определен усукващ момент се приплъзват по алуминиевата тръба. Новата система против усукване предотвратява такова приплъзване и по този начин усукване на конструкцията, тъй като може да поема многократно по-големи въртящи моменти от обикновените пластмасови съединители. По този начин потребителите могат да се възползват в още по-голяма степен от предимствата на леките еднокомпонентни скоби RK Light. Системата може свободно да се комбинира в размер 30. Това означава, че тя може да се използва специално там, където трябва надеждно да се предотврати усукването на конструкцията.

"Първите клиенти, които вече успешно използват нашата система против усукване, установиха, че огромната икономия на време при монтажа и оптимизирането на теглото в сравнение с ламаринените скоби, както и атрактивният външен вид, представляват ясна добавена стойност", обяснява Михаел Нойбаур, продуктов мениджър "Технологии за съединяване" в RK Rose+Krieger.

Тръбите на системата против усукване се предлагат като шестметрови пръти или нарязани по размер. Клипсовете се предлагат в торби от по десет броя.

Още новини

Цялостно продуктово портфолио за вътрешния поток на стоки
Нови плъзгащи се водачи с персонализирано позициониране
Бьорн Рихерс поема управлението на RK Rose+Krieger GmbH от д-р Грегор Лангер
SensorBoard - алтернативата на оптичните методи за позициониране

19.10.2022 01:00