Каталог
Каталог

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

06.02.2023 01:02

Двустранно шлифоване - ефективно както никога досега

"Като един от водещите доставчици на решения за обработка на повърхности, екипът на Supfina ще консултира индивидуално заинтересованите страни по всички въпроси, свързани с двойното шлифоване на повърхности, на тазгодишното изложение Grindtec в Лайпциг в зала 5, щанд E04."

На изложението Grindtec 2023 производителят на машини Supfina, базиран във Волфах, ще се фокусира върху двустранното шлифоване. Фокусът ще бъде върху консултации по всички предизвикателства, свързани с процеса и новоразработената система SDC.

До 40% икономии на разходи

С последното поколение машини от серията Planet V на Supfina двустранното шлифоване, известно още като дисково шлифоване, се издига на ново ниво. В допълнение към патентованата навигация по наклон и визуализация на процеса на шлайфане, основният акцент е върху SDC (Smart Dressing Cycle) с до 40% икономия на разходи в сравнение с конвенционалните системи.

Изключително твърдото легло на машината позволява шлайфане на стомана, спечени метали, цветни метали, пластмаси, керамика и стъкло. В зависимост от конфигурацията на инструмента и материала два мощни двигателя постигат скорост на отнемане на материал над 1 мм с време на цикъла много под една секунда. Само с едно преминаване детайлът се обработва със средна толерантност плюс/минус 0,003 мм.

Гъвкави процеси

В допълнение към класическото шлайфане чрез подаване, серията машини Supfina Planet V предлага и други възможности за процеси. Шлайфането с махало осигурява максимална равномерна дебелина чрез осцилиране в междината за шлайфане и може да предотврати по-нататъшен процес на фино шлайфане в някои приложения. Друг вид процес е многократното шлифоване, при което компонентите преминават няколко пъти през шлифовъчната междина. Този процес ви помага да постигнете отстраняване на заготовки без допълнителни манипулации в случай на голямо отстраняване на заготовки.

Решения от един източник

Като доставчик на решения Supfina не започва с разработването и производството на машини, а съветва заинтересованите страни и клиентите относно техните индивидуални предизвикателства, валидира параметрите на качеството и дори провежда собствени проучвания, за да разработи правилното решение за обработка. Последващото интегриране в съществуващите производствени структури се взема под внимание също толкова, колкото и интегрирането на устойчива на бъдещето автоматизация и ИТ инфраструктура.

По-специално, в момента търсенето е насочено към автоматизацията на товаро-разтоварните дейности до автоматизацията на процесите с помощта на роботи. "Нашите клиенти все повече изискват сложни системи за производствените си процеси", обяснява Доминик Майер, мениджър на бизнес звено, "независимо дали става въпрос за комплексна автоматизация или за обработка нагоре и надолу по веригата, ние предлагаме решението."

От поддръжка през поддръжка на производството и процесите до индивидуално обучение - на разположение е широка и модерна гама от услуги.

Още новини

Индустрията за търкалящи лагери изостава, когато става въпрос за автономно производство

Supfina е Hero Customer 2024 в CAD системата Solid Edge на Siemens.

Supfina предостави...

"Като един от водещите доставчици на решения за повърхностна обработка, екипът на Supfina ще представи на заинтересованите страни на тазгодишното изложение Global Industrie в Лион, зала 4, щанд C156, иновация - машината за суперфиниширане Supfina Fact."
Да, и то няколко пъти!
"Решения за високопрецизна обработка на повърхности" - това е мотото на щанда C10 с площ 132 кв.м на Supfina в зала 10 на изложението GrindingHub от 17 до 20 май в Щутгарт.
Supfina спечели 3-то място в тазгодишното издание на наградата ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".