Каталог
Каталог

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Може ли машиностроенето да бъде устойчиво?

Да, и то няколко пъти!

Още при производството на нашите машини пестим енергия и изхвърляме отпадъци. Предвидливото управление на сградата също така намалява енергията, необходима за отопление, осветление и електричество. Но ние също така допринасяме за намаляване на използваните от нашите клиенти ресурси чрез ниско потребление и дълго време на работа.

Особено горди сме с нашите системи за повърхностна обработка, които на първо място правят възможни днешните екологични технологии.

Не само големите, но и многото малки неща допринасят за устойчивото развитие и осигуряват по-добро утре.

Съхраняване на ресурсите
Още през 30-те години на миналия век е открито, че лагер, обработен със Superfinish, е не само по-тих и по-дълготраен, но и изисква по-малко енергия. Supfina продължи да развива този процес на суперфиниширане и днес той е незаменим навсякъде, където нещата се движат.

По този начин устойчивостта е неразделна част от Supfina от самото начало.

Електрическа мобилност без Superfinish?
Едва ли е възможно.
В електрическите автомобили много неща са в движение, а повърхностите на компонентите с ниско триене са предпоставка за икономично използване на енергията и по този начин - предпоставка за по-дълъг пробег.

Затова от всяка точка на лагеруване, независимо дали в двигателя, на осите или в лагерите на колелата, се изисква не само максимален пробег, но най-вече минимално триене.

Десетилетия на изследвания и разработки са в основата на това тези изисквания да бъдат изпълнени днес с помощта на модерната технология за суперфиниш.

Защото качеството на лагерите има пряко влияние върху пробега на автомобила.

По-малко триене = по-висока ефективност.
Supfina има решение.

Една вятърна турбина се състои от много различни лагери - от малки в генераторите до огромни за въртенето на пулта и вала на ротора. Всеки от тези лагери трябва да има възможно най-ниско триене, висока товароносимост и изключително дълъг експлоатационен живот.

И трите изисквания са нерешими без перфектна повърхност. Superfinish от Supfina осигурява тези оптимални повърхности на всички лагерни компоненти и по този начин допринася за екологично производство на енергия чрез вятърна енергия в световен мащаб.

Спирачки за околната среда.
Supfina разполага с технологията.

За да се намали огромното замърсяване с фини прахови частици и въздействието му върху околната среда, трябва да се разработят и използват не само нови задвижващи системи, но и нови спирачки.

При износването на спирачните накладки върху летите дискове се отделят високи нива на емисии на фини прахови частици. Точно тук Supfina и нейните партньори се намесиха и разработиха нова система:

. Защитният слой срещу износване се нанася върху спирачните дискове с помощта на лазер или студено газово пръскане и след това прецизно се довежда до оптимална повърхност с помощта на двустранна шлифовъчна машина Supfina, специално разработена за това приложение. Така се намалява износването и се увеличава експлоатационният живот - двойно предимство за околната среда!

фотоволтаична система с площ 1250 кв.м.
Нашият принос.

685 Соларни модули, площ от 1250 кв. м, мощност от 250 kWp и спестяване на 100 т CO2 годишно: това са впечатляващите данни за фотоволтаичната система на покрива на сградата на завода Supfina.

С очакван годишен добив от 260 000 kWh тя произвежда толкова електроенергия, колкото 65 домакинства консумират за една година.

Тази инвестиция е още една стъпка за бъдещето на планетата и за бъдещето на компанията.

Интелигентно управление на сградата
за нашата околна среда
Supfina избра CO2 неутрална отоплителна система още на много ранен етап. Други екологични проекти включват енергоспестяващо LED осветление на залата с автоматично управление на светлината и фотоволтаична система. Всяка от тях е стъпка към по-голяма неутралност по отношение на климата в Supfina.

А следващата вече се вижда: скоро капацитетът на фотоволтаичната система ще бъде удвоен.

 

Още новини

Индустрията за търкалящи лагери изостава, когато става въпрос за автономно производство

Supfina е Hero Customer 2024 в CAD системата Solid Edge на Siemens.

Supfina предостави...

"Като един от водещите доставчици на решения за повърхностна обработка, екипът на Supfina ще представи на заинтересованите страни на тазгодишното изложение Global Industrie в Лион, зала 4, щанд C156, иновация - машината за суперфиниширане Supfina Fact."
"Като един от водещите доставчици на решения за обработка на повърхности, екипът на Supfina ще консултира индивидуално заинтересованите страни по всички въпроси, свързани с двойното шлифоване на повърхности, на тазгодишното изложение Grindtec в Лайпциг в зала 5, щанд E04."
"Решения за високопрецизна обработка на повърхности" - това е мотото на щанда C10 с площ 132 кв.м на Supfina в зала 10 на изложението GrindingHub от 17 до 20 май в Щутгарт.
Supfina спечели 3-то място в тазгодишното издание на наградата ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".