Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

30.09.2023 01:09

Автоматизиране на химикалите на Takara Bio в автоматизирани системи за пипетиране на Eppendorf за значително по-висока ефективност

Takara Bio Inc (Takara Bio) и Eppendorf SE, две водещи компании в областта на науките за живота, имат удоволствието да обявят сътрудничеството си по стратегическо споразумение за съвместен маркетинг.

Целта на това партньорство е съвместно разработване на иновативни решения за автоматизиране на химическите процеси на Takara Bio върху платформите за автоматизация epMotion® на Eppendorf.



"Интегрирането на иновативните химически решения на Takara Bio с най-съвременните системи за автоматизация на Eppendorf значително ще повиши ефективността и надеждността на различни лабораторни процеси, което в крайна сметка ще ускори научните открития и ще подобри цялостните резултати от изследванията", заяви Юико Мацумото, продуктов мениджър в Takara Bio USA, Inc. Йозеф Лот.



Йозеф Лот, продуктов мениджър в Eppendorf, добави: "Чрез автоматизиране на химията на Takara Bio върху платформите на Eppendorf изследователите се възползват от опростени работни процеси, намалено време и повишена възпроизводимост, което води до подобряване на точността и производителността на експериментите."



Като част от това сътрудничество, двете компании имат удоволствието да обявят, че бележка за приложение, описваща технологията за клониране In-Fusion® Snap Assembly на Takara Bio на Eppendorf epMotion 5075, вече е достъпна на уебсайтовете на Eppendorf и Takara Bio. Друг протокол, в който се използва комплектът SMARTer® на Takara Bio за определяне на обща РНК на Eppendorf epMotion 5075, вече е в процес на разработване.



Тези протоколи служат като отправна точка за внедряване на автоматизирани работни процеси и позволяват на учените да използват комбинирания опит на Takara Bio и Eppendorf в ежедневните си лабораторни операции.



Партньорството представлява ангажимент за стимулиране на иновациите в изследванията в областта на науките за живота чрез предоставяне на цялостни решения, които отговарят на развиващите се нужди на изследователите. Като използва уникалните предимства и технологии на двете компании, това сътрудничество има за цел да предостави на учените усъвършенствани инструменти за широк спектър от приложения, включително геномика, протеомика и клетъчна биология.



И Takara Bio, и Eppendorf са развълнувани от потенциала на това сътрудничество да автоматизира ключови приложения в лабораториите по целия свят. Съчетавайки силните си страни, двете компании са в добра позиция да предоставят на изследователите лесни за внедряване решения, които ще стимулират научния прогрес и ще дадат възможност за революционни открития.



За Takara Bio
Takara Bio е ангажирана с предотвратяването на болести и подобряването на качеството на живот на всички чрез използването на биотехнологии.

Takara Bio Inc. е световен лидер в областта на биотехнологичните изследвания и разработки, като предоставя широк спектър от решения за изследвания в областта на науките за живота - от ензими и реактиви с GMP качество до клетъчна и генна терапия. Takara Bio Inc. е разработчик на реактивите RetroNectin, световен стандарт за протоколи за генна терапия.

Takara Bio USA, Inc. е дъщерно дружество, изцяло притежавано от Takara Bio Inc, която произвежда и разпространява комплекти, реактиви и инструменти за науките за живота, включително NGS, PCR, трансфер на гени, редактиране на геноми, изследвания на стволови клетки, пречистване на нуклеинови киселини и протеини и автоматизирана подготовка на проби.

Научете повече на www.takarabio.com


За Eppendorf
Eppendorf е водеща компания в областта на науките за живота, която разработва и продава оборудване за обработка на течности, проби и клетки, консумативи и услуги за използване в лаборатории по целия свят. Продуктовото портфолио е разделено на четири основни бизнес области: Работа с течности, консумативи, разделителна техника и инструменти и решения за биопроцеси и работни процеси. То включва пипети, накрайници за пипети, центрофуги, смесители и хладилници за свръхниски температури. Освен това Eppendorf предлага широка гама от висококачествени консумативи.

Продуктите на Eppendorf се използват в академични и индустриални изследователски лаборатории, например в компании от фармацевтичната, биотехнологичната, химическата и хранително-вкусовата промишленост. Те се използват и в лаборатории, извършващи клинични анализи или анализи на околната среда, в съдебната медицина и в промишлени лаборатории, където се извършват анализи на процеси, производство и осигуряване на качеството.

Eppendorf съществува от1945 г., централата му е в Хамбург, Германия, и в него работят около 5000 души по целия свят. Компанията има дъщерни дружества в 33 страни и е представена от дистрибутори на всички континенти и на всички важни пазари.

Научете повече на www.eppendorf.de

Още новини

С Mastercycler® X40 ежедневните ви лабораторни дейности ще бъдат не само надеждни и ефективни...

промоции 01 септември 2023 г. - 31 декември 2023 г
В Eppendorf осъзнаваме ключовата роля, която пластмасовите консумативи играят в лабораторията. В същото време сме наясно, че балансирането между изискванията на съвременната наука и грижата за околната среда е ключово предизвикателство за управлението на лабораториите за науки за живота. Затова следваме принципа "Намаляване, повторна употреба, рециклиране" винаги и навсякъде, където е възможно, и все повече залагаме на използването на суровини на биологична основа.

Тази година базираната в Хамбург компания за науки за живота Eppendorf SE връчва престижната си н...

Едноканалните пипети Eppendorf Xplorer® и Xplorer plus са сертифицирани с етикета ACT® от...

Тъй като научноизследователската и развойната дейност е индустрия, която отнема много време, има...