Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.08.2023 01:08

Накрайници за пипети - това може да бъде и по-устойчиво

В Eppendorf осъзнаваме ключовата роля, която пластмасовите консумативи играят в лабораторията. В същото време сме наясно, че балансирането между изискванията на съвременната наука и грижата за околната среда е ключово предизвикателство за управлението на лабораториите за науки за живота. Затова следваме принципа "Намаляване, повторна употреба, рециклиране" винаги и навсякъде, където е възможно, и все повече залагаме на използването на суровини на биологична основа.

Намаляване, повторна употреба, рециклиране
От 2002 г. насам за опаковките на нашите накрайници за пипети epT.I.P.S.® разчитаме изключително на нашите кутии за многократна употреба
epT.I.P.S. за нестерилизирани предварително класове на чистота. Те могат да се пълнят отново и отново с нашите предварително поставени многократни зареждания и дори могат да се автоклавират до 100 пъти, ако е необходимо.
Едва наскоро дизайнът на нашите epT.I.P.S. За еднократна употреба беше оптимизиран до такава степен, че в зависимост от размера в тези стелажи, които отговарят на най-високите изисквания на нашите клиенти, се използва до 30 % по-малко пластмаса.


Тази година направихме още една стъпка напред:
Разработихме нова форма на опаковка специално за предварително стерилизирани накрайници за пипети, която изисква до 54% по-малко полипропилен от описаните по-горе стелажи за еднократна употреба, в зависимост от размера. Заедно с кутията epT.I.P.S. Box 2.0, която също е с нов дизайн, тези "стерилни презареждания" образуват устойчива система, спестяваща пластмаса.
В Eppendorf осъзнаваме ключовата роля, която пластмасовите консумативи играят в лабораторията.
Същевременно сме наясно, че балансът между изискванията на съвременната наука и грижата за околната среда е ключово предизвикателство за управлението на лабораториите за науки за живота.
Затова следваме принципа "Намаляване, повторна употреба, рециклиране" винаги и навсякъде, където е възможно, и все повече залагаме на използването на суровини на биологична основа.

Суровини на биологична основа
Едновременно с въвеждането на новите стерилни накрайници оптимизираме и устойчивостта на съдържащите се в тях накрайници за пипети. След успешното въвеждане на епруветките Eppendorf Tubes ® BioBased, изработени от полипропилен (PP) на биологична основа, вариантите на накрайниците за пипети на новите Sterile Reloads също са изработени от PP на биологична основа. При РР на биологична основа суровото масло до голяма степен е заменено с ядивно масло от второ поколение, т.е. с отпадъци и остатъци от ядивни масла, генерирани главно в хранително-вкусовата промишленост. ПП на базата на възобновяеми суровини и всички производствени етапи са сертифицирани от ISCC Plus - призната, водеща световна система за сертифициране на производството на устойчиви продукти.

На биологична основа - без компромиси
Накрайниците за пипети нямат разлики в качеството и производителността в сравнение с накрайниците за пипети epT.I.P.S. и ep Dualfilter T.I.P.S.® на основата на изкопаеми горива. Всички гаранции за качество, които предоставяме с нашите
сертификати за конкретни продукти и партиди, важат и за epT.I.P.S. и ep Dualfilter T.I.P.S. BioBased. Преминаването към тези накрайници за пипети, произведени от суровини на биологична основа, не представлява риск за вашите проби или резултати от тестовете
.

Още новини

С Mastercycler® X40 ежедневните ви лабораторни дейности ще бъдат не само надеждни и ефективни...

Takara Bio Inc (Takara Bio) и Eppendorf SE, две водещи компании в областта на науките за живота, имат удоволствието да обявят сътрудничеството си по стратегическо споразумение за съвместен маркетинг.
промоции 01 септември 2023 г. - 31 декември 2023 г

Тази година базираната в Хамбург компания за науки за живота Eppendorf SE връчва престижната си н...

Едноканалните пипети Eppendorf Xplorer® и Xplorer plus са сертифицирани с етикета ACT® от...

Тъй като научноизследователската и развойната дейност е индустрия, която отнема много време, има...