Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

23.06.2023 01:06

Устойчиво лидерство: Първата електронна пипета получи етикет ACT

Едноканалните пипети Eppendorf Xplorer® и Xplorer plus са сертифицирани с етикета ACT® от My Green Lab®. Това прави Xplorer първата електронна пипета на пазара, която е удостоена с етикета ACT. По този начин Eppendorf потвърждава своя ангажимент да насърчава вземането на решения за покупки, съобразени с околната среда, в лабораториите по целия свят.

Етикетът ACT, който означава отчетност, последователност, прозрачност, предоставя на лабораториите ясна индикация за устойчивите практики на производителите. Сертифицирането се основава на оценка на производствените процеси, потреблението на енергия и вода, опаковането и изхвърлянето на отпадъци.


Пипетите Xplorer се произвеждат в производствена база на Eppendorf, която работи със 100% зелена електроенергия и има надеждна система за управление на околната среда, доказана със сертификат ISO 14001.


Пипетите са изработени от висококачествен, издръжлив материал за корпуса и буталото. Акумулаторната батерия с ниска консумация на енергия осигурява дълъг живот и намалено въздействие върху околната среда за години напред.


Опаковката на Xplorer е изработена от почти 90 % рециклирани и рециклируеми материали, които, разбира се, все още предпазват електронната пипета по време на транспортиране, но свеждат до минимум въздействието върху околната среда.

Още новини

С Mastercycler® X40 ежедневните ви лабораторни дейности ще бъдат не само надеждни и ефективни...

Takara Bio Inc (Takara Bio) и Eppendorf SE, две водещи компании в областта на науките за живота, имат удоволствието да обявят сътрудничеството си по стратегическо споразумение за съвместен маркетинг.
промоции 01 септември 2023 г. - 31 декември 2023 г
В Eppendorf осъзнаваме ключовата роля, която пластмасовите консумативи играят в лабораторията. В същото време сме наясно, че балансирането между изискванията на съвременната наука и грижата за околната среда е ключово предизвикателство за управлението на лабораториите за науки за живота. Затова следваме принципа "Намаляване, повторна употреба, рециклиране" винаги и навсякъде, където е възможно, и все повече залагаме на използването на суровини на биологична основа.

Тази година базираната в Хамбург компания за науки за живота Eppendorf SE връчва престижната си н...

Тъй като научноизследователската и развойната дейност е индустрия, която отнема много време, има...