Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

03.05.2023 01:05

Цялостно решение за управление на IoT устройства и лаборатории

Тъй като научноизследователската и развойната дейност е индустрия, която отнема много време, има постоянна нужда от цифрови решения и инструменти, които пестят време. В днешно време повечето лаборатории използват няколко цифрови инструмента, които помагат за осигуряване на прозрачност на данните и лесно възпроизвеждане. Освен това цифровите инструменти могат да бъдат много удобни решения, спестяващи на ръководителите на лабораториите време, което те биха изразходвали за ръчни административни задачи. Въпреки това, при наличието на множество инструменти, винаги има борба за гарантиране на лесното прехвърляне на данни от един инструмент в друг и използването им по най-ефективния начин.

За да реши този проблем и да осигури най-добрия опит за използване от членовете на лабораторията, Eppendorf - водеща компания в областта на науките за живота, която разработва и продава инструменти, консумативи и услуги за лабораториите по целия свят - си партнира с Clustermarket - водещата в света платформа за планиране на лаборатории - за да предложи гладка интеграция между планиращото устройство за оборудване на Clustermarket и VisioNize® Lab Suite на Eppendorf. Интеграцията съчетава софтуерни и хардуерни компоненти от Eppendorf с операционната система на Clustermarket и дава на учените достъп до цялостно решение за управление на IoT устройства и лаборатории.

Вярваме, че цифровите инструменти ще имат голямо влияние върху иновациите, като повишат качеството и възпроизводимостта на експериментите и подобрят достъпа до необходимото оборудване. Важно е цифровите инструменти да бъдат създадени по правилния начин и да осигуряват интелигентна интеграция, така че потребителите и данните да могат да преминават без бариери между различните системи. Партньорството с Eppendorf е ключов етап, тъй като свързва два мощни инструмента и комбинира управлението на оборудването и параметрите в реално време по интелигентен начин." - каза Тобиас Вингбермюле, главен оперативен директор и съосновател на Clustermarket.

В Eppendorf сме развълнувани от това партньорство с Clustermarket, тъй като то съответства на нашата вяра в отворените цифрови екосистеми и важността на безпроблемната интеграция между цифровите инструменти, за да се осигури най-доброто потребителско изживяване. С достъп почти в реално време до точни данни за устройствата, съчетан с усъвършенствано управление на оборудването, лабораториите имат възможност да вземат по-информирани решения и да рационализират лабораторните си операции както никога досега. " добави Лин Филип, продуктов лидер в Eppendorf.

Интеграцията между двете софтуерни решения използва информация за инструментите в реално време и позволява дистанционно наблюдение на лабораторните инструменти с решение, което не зависи от доставчика, свързано със софтуера за резервиране на оборудване Clustermarket. Интеграцията предоставя на членовете на лабораторията цялостно решение за управление на IoT устройства и лаборатории, където изследователите имат достъп до голямо разнообразие от функции, като например дистанционно наблюдение и планиране на оборудването.

Още новини

Лабораториите зависят от високата производителност и надеждност на плаките, които използват в сво...

С Mastercycler® X40 ежедневните ви лабораторни дейности ще бъдат не само надеждни и ефективни...

Takara Bio Inc (Takara Bio) и Eppendorf SE, две водещи компании в областта на науките за живота, имат удоволствието да обявят сътрудничеството си по стратегическо споразумение за съвместен маркетинг.
промоции 01 септември 2023 г. - 31 декември 2023 г
В Eppendorf осъзнаваме ключовата роля, която пластмасовите консумативи играят в лабораторията. В същото време сме наясно, че балансирането между изискванията на съвременната наука и грижата за околната среда е ключово предизвикателство за управлението на лабораториите за науки за живота. Затова следваме принципа "Намаляване, повторна употреба, рециклиране" винаги и навсякъде, където е възможно, и все повече залагаме на използването на суровини на биологична основа.

Тази година базираната в Хамбург компания за науки за живота Eppendorf SE връчва престижната си н...