Каталог
Каталог

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Хидравлични спирачни цилиндри: по-лесна работа дори в критични среди

Специалните пробовземачи се използват за активно събиране на микроби във въздуха в силно чувствителни чисти помещения за най-висока степен на защита на хората и материалите. За лесно и до голяма степен безконтактно боравене с конструкцията британската компания Pinpoint Scientific, специализирана в лабораторно оборудване, използва хидравлични спирачни цилиндри на ACE Stoßdämpfer GmbH.

Микробиологичният мониторинг на околната среда се регулира чрез насока ISO 18593. Водеща компания за широка гама от специализирано лабораторно оборудване е Pinpoint Scientific от Бриджънд в Уелс, Великобритания. Продуктовата гама включва решения за мониторинг на въздуха, непрекъснат мониторинг на жизнеспособни частици и решения за мониторинг на изолатори. Висококачественото вземане на проби за лабораторния персонал включва и високо ниво на комфорт за потребителя и ефективна защита от замърсяване. Гамата ImpactAir от микробни въздушни пробовземачи на Pinpoint Scientific също може да се разглежда като отличен пример за решение, което е обмислено до най-малкия детайл. Те са предназначени за непрекъснат мониторинг в изследователски и промишлени лабораторни среди, където вземането на проби в процеса на жизнеспособни частици е от решаващо значение. Работата се извършва чрез засмукване на въздух с висока скорост през много тесен входен отвор, при което частиците, включително микробите във въздуха, се удрят и полепват по приложената повърхност за култивиране в блюдо на Петри. Чинийката на Петри се завърта бавно под входа, за да се гарантира, че въздухът винаги попада върху свежа зона от културата. Това драстично намалява вероятността от двойно засягане. Това е микробиологично и физично явление, при което два микроба се оказват в една и съща точка и се появяват като една колония по време на инкубацията. За да улеснят максимално работата на потребителите, особено в чистите помещения на лабораториите за хранителни или медицински технологии, както и във фармацевтичната промишленост по време на вземане на проби, конструкторите на Pinpoint Scientific се обръщат към британския дистрибутор на ACE Stoßdämpfer GmbH по време на търсенето на висококачествени компоненти за регулиране на скоростта. След като разгледа всички изисквания и желания, той препоръча произведени в Германия хидравлични спирачни цилиндри за управление на капака.

Хидравлични спирачни цилиндри за специално решение



Уин Гордж, един от инженерите по продажбите на ACE във Великобритания, описва първоначалната ситуация: "Често сме работили успешно с нашия дистрибутор, компанията Applied Automation, така че и в този случай бързата доставка доведе до желания резултат от страна на клиента." Той описва решаващия момент за използването на хидравлични спирачни цилиндри като желанието на клиента за процес на отваряне на капака на пробовземача без значителни усилия. Без това изискване промишлените газови пружини от неръждаема стомана на ACE, които могат да бъдат прецизно регулирани до желаната скорост на отваряне и затваряне с помощта на клапан, по принцип биха били подходящи и като машинни елементи. Но тъй като, за разлика от визуално много сходните промишлени газови пружини, хидравличните спирачни цилиндри от типа HB15-50 трябва само да се докоснат, за да се задейства процесът на отваряне на капака, изборът падна върху тези компоненти, които ACE има на разположение в областта на регулирането на скоростта. Друг плюс в това приложение е характеристиката, че тези спирачни цилиндри позволяват щадящ процес на затваряне с допълнително демпфиране.

ACE като експертна марка на Stabilus Group и Applied Automation като опитен дистрибутор на компоненти за лабораторна техника успяха да разгърнат друга силна страна. Известна като партньор в областта на развойната дейност и ценена заради индивидуалните решения дори за малки количества, ACE постигна подвиг в областта на хидравликата: Тъй като пробовземачите ImpactAir се използват предимно в критични лабораторни среди и чисти помещения, използването на машинно масло като демпферираща среда в тялото на спирачния цилиндър беше изключено според спецификациите на Pinpoint Scientific. Поради това изискване и поради чувствителните области на приложение ACE избра специално растително масло с много подобен вискозитет и експлоатационен живот. В хода на проектирането на продукта дизайнерите на Pinpoint Scientific след това добавиха втулки от неръждаема стомана, за да затворят хидравличните спирачни цилиндри, чиито външни тела стандартно са изработени от стомана с покритие. От една страна, тази мярка служи за изпълнение на високите хигиенни изисквания за работа в чисти помещения, а от друга, материалът от неръждаема стомана на втулките идеално съответства на цялостния дизайн на ImpactAir-140.

Използваните машинни елементи от ACE са идеално пригодени за отваряне на капака и задържането му под ъгъл на отваряне от 60 градуса, както е необходимо, благодарение на безстепенното регулиране на силата на натискане или издърпване между 20 N и 800 N. Машинните елементи могат да се регулират във всяка позиция. Регулирането на хидравличните спирачни цилиндри с двойно или единично действие се извършва лесно чрез сегмента за регулиране на буталото. Благодарение на високото им качество и дългия експлоатационен живот, желанията на крайните клиенти в лабораторния сектор по отношение на честотата на операциите по отваряне и затваряне почти нямат ограничения, както обясняват от Pinpoint Scientific. Иначе тези машинни елементи за прецизно регулиране на скоростта се използват предимно в най-различни автомобилни или промишлени конструкции, но също и в електрониката, мебелната промишленост и индустрията за свободното време.

Още новини

В швейцарския научен център Технорама 500 експериментални станции предлагат на посетителите възмо...

Спортните учени също използват хидравлични машинни елементи в своите проекти. Особено когато анализи...

Транспортирането на мРНК ваксината срещу COVID-19 от Biontech/Pfizer е истинско логистично предиз...

Наред със софтуера за оразмеряване, както и с CAD данни и симулации, ACE Stoßdämpfer G...

ACE Stoßdämpfer GmbH вече предлага на инженерите-проектанти не само софтуер за конфигу...

Това, което каскадьорите са за филмовите звезди, структурните амортисьори TUBUS са за скъпите сис...