Каталог
Каталог

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Калкулатор за физични стойности на влажността и точката на оросяване под налягане

Новият калкулатор за влажност на E+E Elektronik изчислява всички важни параметри, свързани с влажността, както и точката на оросяване под налягане.

С калкулатора за влажност на E+E Elektronik сложните изчисления на влажността могат да се извършват лесно и в реално време. Този безплатен изчислителен инструмент работи онлайн във всеки скорошен браузър и може да бъде инсталиран и като приложение на смартфони или компютър. С практичната изчислителна програма могат да бъдат изчислени до 15 параметъра, свързани с влажността. Освен това E+E Humidity Calculator разполага с отделен изчислителен режим за определяне на точката на оросяване под налягане.

Изчисляване на влажността, включително неопределеността на измерването

Въз основа на три известни физични величини (налягане, температура и измервана величина за влажност) E+E Humidity Calculator изчислява до 15 параметъра, свързани с влажността, като точка на оросяване, точка на замръзване, абсолютна влажност, енталпия и др. Съществена разлика в сравнение с други калкулатори за влажност е, че E+E Humidity Calculator взема предвид и неопределеността на измерването и по този начин осигурява особено практични резултати.

В допълнение към изчисляването и преобразуването на физическите величини на влажността, E+E Humidity Calculator може да се използва и за симулиране на поведението на стойностите на влажността при промяна на условията на налягане и температура. За реалистични изчисления като носеща среда може да се избере въздух и 10 други газа (включително аргон, CO2, хелий и метан).

Формулите за преобразуване, включително изчисляване на неопределеността, се основават на общоприетите теории за влажността и са валидирани от акредитираната лаборатория за калибриране на E+E Elektronik.

Практически калкулатор на точката на оросяване

В допълнение към изчисляването на влажността калкулаторът за влажност на E+E разполага с отделен режим на изчисление за изчисляване на точката на оросяване в системи за сгъстен въздух. Това улеснява определянето на промяната в температурата на точката на оросяване в зависимост от налягането на газа.

Удобен за ползване и функционален

Калкулаторът за влажност E+E се използва лесно и интуитивно и предлага богат набор от полезни функции. Например мерните единици на физичните величини могат да се преобразуват от SI в американската система единици само с едно щракване на мишката или да се определят индивидуално за всяка физична величина. Потребителите могат да адаптират списъка на изчислените физически величини към собствените си нужди, като показват или скриват отделни редове. Резултатите от изчисленията могат да бъдат експортирани като PDF или Excel файлове, както и да бъдат изпратени по електронна поща. С натискане на бутона Reset (Нулиране) се изчистват всички изчисления и се възстановява първоначалният списък на измерваните величини.

Калкулаторът за влажност на E+E е достъпен на адрес humidity-calculator.epluse.com.

Още новини

С триото, състоящо се от моделите CDS201, HTS201 и TES201, австрийският специалист по сензори E+E...

С новия HTS801 E+E Elektronik пуска на пазара най-мощния си сензор за влажност и температура за и...

Цифров сензорен модул за рентабилно измерване на влажност и температура

Сензорният мод...

от 26.04.2023 г. - 28.04.2023 г

Търговски център Chennal

Зала 3, щанд F31 - F32

Австрийският производител на сензори E+E Elektronik разширява портфолиото си от цифрови сензорни...

Сензорният елемент TEE501 предлага отлична точност на измерване до ±0,2 °C и е лесен за интегриране благодарение на малкия си корпус DFN.