Каталог
Каталог

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

15.09.2023 01:09

Висококачествен сензор за влажност и температура за най-високите изисквания

С новия HTS801 E+E Elektronik пуска на пазара най-мощния си сензор за влажност и температура за индустриални приложения до момента. Многофункционалното измервателно устройство от висок клас съчетава десетилетния опит на австрийския специалист в областта на измерването на влажност с високите изисквания за качество на индустриалните измервателни технологии. Измервателните сонди на HTS801 имат висококачествен сензорен елемент с възможност за нагряване за прецизни и дългосрочни стабилни измервания дори при най-трудни условия. Допълнителните опции, като например богат цветен дисплей или подмяна на сензора чрез технологията "plug-and-play", използваща технологията rapidX, осигуряват удобна работа и лесна поддръжка.
Отлични измервателни характеристики, широк спектър от приложения

HTS801 е особено подходящ за използване в приложения с висока влажност и химическо въздействие. Основата за това е монолитно конструираният сензорен елемент E+E. Вграденият нагревател позволява целенасочено нагряване на сензорния елемент и по този начин предотвратява кондензацията и нейното отрицателно въздействие върху резултата от измерването. В зависимост от изискванията са налични два специфични за конструкцията режими на работа:

"Condensation Guard" (Защита от кондензация) за краткосрочен риск от кондензация
"High Humidity Guard" (Защита от висока влажност) за постоянна висока влажност и условия на кондензация
Освен това всички модели HTS801 имат функция за автоматично възстановяване (ARC). Тя отстранява химическите замърсявания и предотвратява възможни ефекти на дрейф чрез краткотрайно интензивно загряване на сензорния елемент.

Освен това доказаното сензорно покритие E+E предпазва сензорния елемент и неговите спойващи съединения от корозия или отлагания. Това специално покритие удължава експлоатационния живот на сензора и осигурява точни резултати от измерванията и подобрена дългосрочна стабилност в тежки или корозивни среди.

Благодарение на широкия си диапазон на използване от -80 °C до 180 °C и 300 бара, HTS801 е подходящ за различни приложения, като например наблюдение на процеси на сушене, наблюдение на влажността и температурата в стендове за изпитване на горивни клетки, климатични камери или складови помещения с висока влажност до взискателни измервателни задачи в метеорологията и много други.

Стабилният корпус от поликарбонат или неръждаема стомана със защита IP65 / NEMA 4X прави HTS801 лесен за инсталиране и поддръжка.

Plug-and-play замяна на сондата

HTS801 предлага възможност за използване на интелигентни сонди с възможност за включване. Всяка интелигентна сонда HTS801 rapidX може да бъде подменена по метода plug-and-play без конфигуриране, настройка или калибриране. Специфичните параметри се съхраняват директно в сондата и се предават на сензора, когато тя се включи в контакта. По този начин се избягват престоят и разходите, ако се наложи да се смени сензор поради повреда или за повторно калибриране.

Дисплей с функция за запис на данни и диагностика

HTS801 се предлага по избор с 3,5-инчов цветен TFT дисплей. Това позволява едновременното показване на до четири измервани променливи и тяхното наблюдение на място. Вградената функция за регистриране на данни съхранява до 20 000 измерени стойности за всяка измервана променлива. Те могат да се показват графично на дисплея или да се изтеглят чрез сервизния USB интерфейс. С функцията за бордова диагностика работното състояние на HTS801 може да се провери директно на устройството.

Интерфейси и конфигурация

Измервателните данни са достъпни на два свободно мащабируеми аналогови изхода, на интерфейса RS485 (Modbus RTU) или Ethernet PoE (Modbus TCP) и на два алармени (релейни) изхода. Това позволява гъвкаво интегриране на сензора в персонализирани системи за събиране на данни.

HTS801 може да се конфигурира чрез USB връзка с безплатния софтуер за конфигуриране PCS10 или директно на устройството чрез дисплей и бутони.

Още новини

С триото, състоящо се от моделите CDS201, HTS201 и TES201, австрийският специалист по сензори E+E...

Цифров сензорен модул за рентабилно измерване на влажност и температура

Сензорният мод...

от 26.04.2023 г. - 28.04.2023 г

Търговски център Chennal

Зала 3, щанд F31 - F32

Австрийският производител на сензори E+E Elektronik разширява портфолиото си от цифрови сензорни...

Новият калкулатор за влажност на E+E Elektronik изчислява всички важни параметри, свързани с влажността, както и точката на оросяване под налягане.
Сензорният елемент TEE501 предлага отлична точност на измерване до ±0,2 °C и е лесен за интегриране благодарение на малкия си корпус DFN.