Каталог
Каталог

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

08.11.2023 00:11

Ново поколение стайни сензори от E+E Elektronik

С триото, състоящо се от моделите CDS201, HTS201 и TES201, австрийският специалист по сензори E+E Elektronik пуска на пазара ново поколение точни и надеждни сензори за помещения. Приспособени към съответното приложение за автоматизация на съоръженията, устройството CDS201 "3 в 1" за CO2, влажност и температура, сензорът за влажност и температура HTS201 и сензорът за температура TES201 са чудесен избор. Всеки вариант има аналогови изходи или цифров интерфейс и голям, съвременен дисплей. Функционалният капак с щракване минимизира разходите за монтаж и предотвратява вкарването на фалшив въздух.
Отлични измервателни характеристики, иновативен дизайн
Трите сензора впечатляват с изключителната си точност по отношение на физическите величини. Това е резултат от дългогодишния опит на E+E Elektronik в производството на висококачествени сензорни елементи.
Освен това елегантният, функционален дизайн на корпуса с щракване е вълнуващ и се предлага в два размера (версии за ЕС и САЩ) в зависимост от регионалните стандарти. Долната част на корпуса съдържа само щепселните клеми и може да се монтира и свързва без капака, който съдържа електрониката. Това означава, че активната част на устройството не е изложена на замърсяване и може да се монтира на долната част малко преди пускането в експлоатация. Иновативният корпус също така предотвратява проникването на фалшив въздух и значително намалява самонагряването. Като опция сензорите се предлагат с модерен, лесен за разчитане графичен дисплей.

Интерфейси и конфигурация
Измерените стойности се предават или чрез аналогови изходи, или към цифровия интерфейс, използващ протокола Modbus RTU или BACnet MS/TP. Цифровата версия с интерфейс RS845 може да се настройва и конфигурира на компютър с помощта на безплатния софтуер за конфигуриране на продукта PCS10 и опционалния адаптер за конфигуриране.

Области на приложение
Новите стайни сензори са изключително подходящи за използване в областта на вентилационната, отоплителната и климатичната техника, която се управлява от търсенето, и в автоматизацията на съоръженията.

CDS201 - универсалният избор
CDS201 съчетава измерване на CO2, температура (T) и относителна влажност (RH) в едно устройство и е особено подходящ за вентилация, управлявана от търсенето, и автоматизация на съоръжения в жилищни и търговски приложения.
Измерването на CO2 в CDS201 разчита на устойчивия на замърсяване принцип на двойната дължина на вълната NDIR. Тази технология автоматично компенсира ефектите на стареене, като същевременно гарантира отлична дългосрочна стабилност. Фабричната многоточкова настройка на CO2 и температурата осигурява висока точност на измерването в целия температурен работен диапазон.
Покритието на сензора E+E предпазва активния RH/T сензорен елемент от замърсяване и корозивни отлагания. Това води до подобряване на измервателните характеристики и удължаване на живота на сензорния елемент в среди с високи нива на излагане на прах или замърсяване. Освен това то подобрява дългосрочната стабилност, като предотвратява блуждаещите импеданси, причинени от отлагания върху активната сензорна повърхност.

HTS201- Универсалният сензор
HTS201 е предназначен за точно и надеждно измерване на относителна влажност (RH) и температура (T) в приложения за автоматизация на жилищни и търговски обекти.
Сензорният елемент E+E RH/T с патентованата си сензорна технология гарантира отлични характеристики в целия работен диапазон, дори в среди с високи нива на излагане на прах или замърсяване. Отново покритието на сензора E+E гарантира дългосрочна стабилност на измерванията.

TES201- ефективният избор
TES201 е предназначен за точно измерване на стайна температура (T) за контрол на климата в помещенията. В допълнение към доказаната, висококачествена сензорна технология E+E, тези стайни сензори впечатляват с чудесното си съотношение цена/производителност.

Още новини

С новия HTS801 E+E Elektronik пуска на пазара най-мощния си сензор за влажност и температура за и...

Цифров сензорен модул за рентабилно измерване на влажност и температура

Сензорният мод...

от 26.04.2023 г. - 28.04.2023 г

Търговски център Chennal

Зала 3, щанд F31 - F32

Австрийският производител на сензори E+E Elektronik разширява портфолиото си от цифрови сензорни...

Новият калкулатор за влажност на E+E Elektronik изчислява всички важни параметри, свързани с влажността, както и точката на оросяване под налягане.
Сензорният елемент TEE501 предлага отлична точност на измерване до ±0,2 °C и е лесен за интегриране благодарение на малкия си корпус DFN.