Каталог
Каталог

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

27.11.2021 02:11

VAHLE пуска на пазара първия в света интелигентен токоснемател

- Интелигентен колектор за постоянен мониторинг на системи за кондукторни релси

- Повишената наличност на системата увеличава производителността

- Предсказуемата поддръжка намалява престоите и разходите за поддръжка

Paul Vahle GmbH & Co KG е разработила интелигентния токоснемател Smart Collector. Иновативният продукт събира данни за анализ на състоянието на проводниковите релси и техните компоненти по време на експлоатация. Това е уникален продукт в този си вид на пазара. Въз основа на определените стойности решението "plug-and-play" дава възможност за ранно откриване на признаци на износване или възникващи повреди и за намаляване на непланираните престои до минимум.

"Гъвкавите системи и високата наличност на съоръженията са всичко за съвременните производствени процеси. Прецизното познаване на състоянието на системите е важна предпоставка за това", казва Джесика Генц, продуктов мениджър в Paul Vahle GmbH & Co KG. Защото авариите и неизправностите струват много време, а следователно и пари. "За да осигурим непрекъснат мониторинг и да открием неизправностите на ранен етап, сега разработихме първата в света интелигентна система за мониторинг на проводникови релси", казва Генц.

Интелигентният колектор има специална сензорна система, която открива движенията на отделните токоснематели. В комбинация със системата за позициониране параметрите на движението и всички аномалии на релсовия път се определят с точност до позиция и по този начин могат да бъдат отстранени целенасочено. "В допълнение към подравняването към релсата и контактното налягане, Smart Collector изчислява прогноза за износването на отделните колектори въз основа на движенията на хода и отклонението", обяснява продуктовият мениджър. Smart Collector може да се интегрира както в нови, така и в съществуващи инсталации и, разбира се, може да се комбинира със съществуваща технология.

Данните се обработват от контролния блок, анализират се и се предават в център за данни, сертифициран по ISO 27001. Това дава възможност и за използване на отдалечен център за помощ. "Това ни позволява да откриваме аномалии на ранен етап, да определяме оптималното време за поддръжка и да избягваме рутинни проверки. Това не само увеличава експлоатационния живот на системите, но и намалява разходите в дългосрочен план", казва Генц. След това необходимите резервни части могат да бъдат поръчани "точно навреме" чрез Центъра за обслужване на клиенти на VAHLE и вече не е необходимо да се държат на склад в големи количества.

"Много сме горди, че можем да представим на пазара първата в света интелигентна пантографска система и по този начин да направим процесите на нашите клиенти още по-ефективни и безопасни", казва доволен Ахим Дрис, управляващ директор на Paul Vahle GmbH & Co KG.

Понастоящем с интелигентния колектор се оборудват три пилотни инсталации в известни индустриални компании.

VAHLE ще представи интелигентния колектор на изложението SPS 2021 в Нюрнберг, което се очаква да се проведе от 23 до 25 ноември 2021 г.

Още новини

Фокус върху прогнозната поддръжка във VAHLE

VAHLE празнува 111 години успешна история на компанията

Paul Vahle Gm...

Paul Vahle GmbH & Co. KG ще присъства на тазгодишното издание на SPS. За първи път на изложението, което се провежда от 8 до 10 ноември в Нюрнберг, ще бъде показана уникалната в световен мащаб интелигентна система за събиране на ток Smart Collector. Други акценти на щанда на VAHLE в зала 4, щанд 336, ще бъдат модулната компактна линия за проводници VCL и най-новите поколения управления. Освен това ще бъде представен iTRAK на Rockwell Automation, който е оборудван с индуктивни системи VAHLE за безконтактно предаване на енергия.

Paul Vahle GmbH & Co. KG пътува за тазгодишното изложение InnoTrans в Берлин с иновативни реш...

Paul Vahle GmbH & Co KG подкрепя спешната помощ на Каритас за жертвите на войната в Украйна с...