Каталог
Каталог

Paul Vahle GmbH & Co. KG

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

Paul Vahle GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015

07.11.2022 00:11

SPS: VAHLE ПОКАЗВА ИНОВАЦИИ ЗА АВТОМАТИЧНИ СИСТЕМИ

Paul Vahle GmbH & Co. KG ще присъства на тазгодишното издание на SPS. За първи път на изложението, което се провежда от 8 до 10 ноември в Нюрнберг, ще бъде показана уникалната в световен мащаб интелигентна система за събиране на ток Smart Collector. Други акценти на щанда на VAHLE в зала 4, щанд 336, ще бъдат модулната компактна линия за проводници VCL и най-новите поколения управления. Освен това ще бъде представен iTRAK на Rockwell Automation, който е оборудван с индуктивни системи VAHLE за безконтактно предаване на енергия.

"След като за съжаление миналогодишното издание на SPS трябваше да бъде отменено, ние сме още по-доволни, че този път ще можем да представим на публиката нашите продуктови иновации като Smart Collector. С това решение ние гарантираме - в съответствие с мотото на изложението "Да вдъхнем живот на автоматизацията" - по-висока наличност и производителност на автоматизираните системи", казва Ахим Дрис, главен изпълнителен директор на VAHLE Group. С първия в света интелигентен токоснемател на пазара, базираният в Камен технологичен пионер едновременно намалява разходите за поддръжка. "Системата събира данни за анализ на състоянието на проводниковите релси, както и на техните компоненти, и по този начин предотвратява неизправности на ранен етап. Това спестява много време, а оттам и пари", казва изпълнителният директор. Междувременно VAHLE е инсталирала системата в три пилотни завода. Освен това производствена линия на германски производител на автомобили в момента се оборудва със Smart Collector.

На търговското изложение за интелигентна и цифрова автоматизация VAHLE ще представи и специален акцент на своя щанд - iTRACK на Rockwell Automation. В нея се използва ултракомпактната индуктивна система за предаване на енергия CPS140 kHz, която позволява непрекъснато безконтактно захранване на движещи се елементи, известни също като движители. "Освен това се намалява сложността на енергоснабдяването и се повишава неговата устойчивост", казва Дрис. В резултат на това може да се постигне по-висока производителност на процеса в сравнение с конвенционалните варианти за пренос на енергия. . Затова решението е особено подходящо за системни интегратори и производители на опаковъчни машини и производствени линии.
Портфолиото на панаира се допълва от класически системи за пренос на енергия, като например проводникови шини или контакти за зареждане. "И тук развитието ни не е спряло. Неотдавна оптимизирахме контактите за зареждане за по-добра производителност и особено за използване на открито", казва Дрис. Линията "всичко в едно" VCL е специално проектирана за совалкови системи, автоматизирани складове за дребни части (AS/RS) и машини за съхранение и извличане (SRM), както и за компактни трансферни колички и трансферни колички в диапазона на малките и средните мощности. "За разлика от подобни решения, VCL се отличава с модулност, мащабируемост и лесен монтаж", подчертава Дрис. На панаирния щанд ще бъдат показани и компоненти от най-новото поколение управления. VAHLE може да бъде намерена в зала 4 на щанд 336.

Още новини

Фокус върху прогнозната поддръжка във VAHLE

VAHLE празнува 111 години успешна история на компанията

Paul Vahle Gm...

Paul Vahle GmbH & Co. KG пътува за тазгодишното изложение InnoTrans в Берлин с иновативни реш...

Paul Vahle GmbH & Co KG подкрепя спешната помощ на Каритас за жертвите на войната в Украйна с...

- Интелигентен колектор за постоянен мониторинг на системи за кондукторни релси

- Пови...