Каталог
Каталог

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli и партньори завършват първата мащабна програма за механизирано зареждане на електромобили в пристанище в Северна Америка

SSA Terminals, LLC пусна в експлоатация 33 терминални влекача, които са предназначени за електрически превозни средства с нулеви емисии с напълно автоматизирани конектори за бързо зареждане (QCC) с голям капацитет.

Stäubli Electrical Connectors, водещ световен производител на решения за електрически конектори, сключи договор със SSA Terminals, LLC, съвместно предприятие с Matson Navigation Company, за осигуряване на автоматизирани връзки за зареждане на 33 терминални влекача в пристанището на Лонг Бийч, Калифорния. Този проект е една от най-големите програми за автоматизирано зареждане на електрически превозни средства в действащи пристанища в САЩ. В момента SSA Terminals и Stäubli внедряват и пет допълнителни единици с QCC в пристанище Оукланд.

Проектът със SSA Terminals е част от безвъзмездната помощ в размер на 50 млн. щатски долара, която пристанище Лонг Бийч получи от Калифорнийския съвет за въздушни ресурси (CARB) по програмата за товарни съоръжения с нулеви и почти нулеви емисии (ZANZEFF). ZANZEFF финансира трансформиращи стратегии за намаляване на емисиите в товарни съоръжения в целия щат и е част от California Climate Investments, програма в целия щат, която използва милиарди долари от лимити и търговия с емисии за намаляване на емисиите на парникови газове, укрепване на икономиката и подобряване на общественото здраве и околната среда - особено в общности в неравностойно положение.

За този проект 33 влекача, използвани за транспортиране на транспортни контейнери около площадката на терминала, бяха оборудвани с електрическо задвижване. SSA Terminals, операторът на пристанищния терминал, избра австралийската компания Tritium да инсталира 175kW DC зарядни устройства с висока мощност за захранване на влекачите, а Stäubli - да инсталира своето решение за автоматично бързо зареждане QCC.

Предимства за Калифорния и нейните пристанища

Системата QCC на Stäubli използва затворен дизайн на щифта и гнездото, който е самопочистващ се и защитен от допир от двете страни на щепсела и може лесно да коригира неправилното позициониране. В пристанище Лонг Бийч 33-те системи QCC автоматично свързват товаро-разтоварното оборудване на Tritium с конектора на всеки терминален влекач, създавайки безопасна и ефективна система за товарене. Ето някои основни моменти от това технологично решение

  • Безконтактна работа: Всички влекачи могат да се зареждат едновременно без ръчна намеса. Шофьорите просто влизат в станцията за зареждане и QCC се придвижва, за да свърже тракторите по време на почивките или смяната на смените. Това осигурява максимално време за зареждане и използване на работата.
  • Устойчив на въздействието на околната среда: Всеки QCC е с мощност над един мегават и разполага с компоненти, сертифицирани от UL, които са устойчиви на замърсители, които обикновено замърсяват пристанищното оборудване, като солен въздух, висока влажност, ръжда и каучук във въздуха.
  • Ниска/без поддръжка: Системата QCC е проектирана за до 100 000 цикъла на включване и не изисква почти никаква поддръжка с очакван живот от 20 до 30 години.
  • По-добро качество на въздуха: Този проект спомага за изпълнението на стратегиите за намаляване на емисиите в Съвместния план за действие за чист въздух на пристанище Лонг Бийч и пристанище Лос Анджелис, чиято цел е до 2030 г. операциите на терминалите да бъдат 100 % без емисии.
"Stäubli е благодарна на SSA Marine за възможността да свърже превозното средство с инфраструктурата и да демонстрира иновативна технология с нулеви емисии, която подобрява оперативната ефективност, без да замърсява въздуха около нас."
Дейвид Рабаби - директор продажби E-Mobility Северна Америка.

Този проект със Stäubli е още една стъпка по пътя на SSA Terminals към декарбонизация на дейността. Той се основава на дългата история на компанията в областта на иновациите при изпробването и внедряването на нови технологии за намаляване на емисиите в морските терминали.

за SSA Terminals / SSA Marine

SSA Terminals е дъщерно дружество на SSA Marine, един от водещите в света независими, частни оператори на морски терминали с дейност в повече от 250 терминални съоръжения и железопътни операции в САЩ, Канада, Мексико, Централна Америка, Южна Америка и Азия. От основаването си през 1949 г. SSA Marine продължава да се развива с мисъл за интересите на своите клиенти.

За пристанището на Лонг Бийч

Пристанището на Лонг Бийч е едно от водещите морски пристанища в света, врата за транстихоокеанската търговия и лидер в движението на стоки и опазването на околната среда. Пристанището обработва търговия за над 200 милиарда долара годишно и осигурява 2,6 милиона работни места, свързани с търговията, в цялата страна, включително 575 000 в Южна Калифорния.

Още новини

Френска тъкачна фабрика инвестира в Stäubli, за да отговори на изискванията на ESG
Водещото на пазара портфолио MC4 от фотоволтаични конектори на Stäubli вече включва решение за DC свързване на системи за съхранение на енергия от батерии, наречено MC4-Evo stor.