Каталог
Каталог

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

20.10.2022 03:10

MC4-Evo stor: Висококачествена DC връзка за системи за съхранение на енергия от батерии (BESS)

Водещото на пазара портфолио MC4 от фотоволтаични конектори на Stäubli вече включва решение за DC свързване на системи за съхранение на енергия от батерии, наречено MC4-Evo stor.

Новият MC4-Evo stor за свързване на системи за съхранение на енергия от батерии (BESS) допълва продуктовата линия MC4-Evo 2 като важно допълнение към портфолиото за DC 1500 V.

Тази щепселна връзка между инвертора и системата за съхранение осигурява лесен монтаж и гарантира добре познатото, трайно, дълготрайно и с ниски загуби качество на връзката, както оригиналните кабелни съединения за постоянен ток MC4 и MC4-Evo 2 във фотоволтаичната верига. В допълнение към доказаната контактна технология MULTILAM, това решение за свързване на системи за съхранение на енергия от Stäubli е с 45° завъртяно лице за свързване, за да се гарантира безопасен монтаж. Не е възможно MC4-Evo stor да се свърже с кабелно съединение MC4 или MC4-Evo 2, както се използва във фотоволтаичната верига или на изхода на батерията от страната на постоянния ток на инвертора.

Както всички оригинални MC4 конектори на Stäubli, това решение за свързване на BESS, MC4-Evo stor, отговаря на изискванията за клас на защита IP68, което го прави изключително здрав продукт, осигуряващ надеждна и дълготрайна работа дори при тежки условия на приложение.

Новото решение за съединител MC4-Evo stor се състои от кабелно съединение и кутия за повърхностен монтаж, като всяка от тях се монтира на инвертора и на акумулаторното устройство. Качеството и експлоатационните характеристики на продукта се потвърждават от сертификатите TÜV и UL.

Още новини

SSA Terminals, LLC пусна в експлоатация 33 терминални влекача, които са предназначени за електрически превозни средства с нулеви емисии с напълно автоматизирани конектори за бързо зареждане (QCC) с голям капацитет.
Френска тъкачна фабрика инвестира в Stäubli, за да отговори на изискванията на ESG