Каталог
Каталог

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

27.10.2023 01:10

Жакардово тъкане - стъпки към устойчивост

Френска тъкачна фабрика инвестира в Stäubli, за да отговори на изискванията на ESG

Френската тъкачна компания Les Tissages de Charlieu (LTC) инсталира 40 нови жакардови машини SX PRO през първото тримесечие на 2023 г. Това не е първото придобиване на жакардови машини Stäubli, но този път инвестицията е направена като част от глобалната стратегия на LTC в областта на ESG (околна среда, социална сфера и управление).

Въздействието върху околната среда е важен критерий за LTC при избора на тези нови жакардови машини. Проектирани за по-ниска консумация на енергия, жакардовите машини Stäubli SX PRO са напълно подходящи за постигане на целите на компанията в областта на устойчивото развитие и ESG. Друг ключов фактор е издръжливостта на жакардовите машини Stäubli. Помещенията на LTC разполагат с жакардови машини Stäubli, които са в експлоатация от повече от 20 години.

40-те нови жакардови машини SX PRO, придобити от LTC, бяха монтирани на новоинсталирани тъкачни машини, които компанията използва основно за обработка на рециклирани прежди като част от сценария за кръгова икономика. LTC и Stäubli допринасят за едно по-зелено бъдеще в текстилната индустрия: LTC със своята глобална стратегия за УОС, а Stäubli със своите високоефективни, енергоспестяващи и устойчиви решения.

Още новини

SSA Terminals, LLC пусна в експлоатация 33 терминални влекача, които са предназначени за електрически превозни средства с нулеви емисии с напълно автоматизирани конектори за бързо зареждане (QCC) с голям капацитет.
Водещото на пазара портфолио MC4 от фотоволтаични конектори на Stäubli вече включва решение за DC свързване на системи за съхранение на енергия от батерии, наречено MC4-Evo stor.