Каталог
Каталог

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

27.11.2023 01:11

FLUX-GERÄTE GMBH е призната за официална компания на KLIMAfit

Какво е KLIMAfit?
С KLIMAfit - проект в съответствие с насоките за финансиране KLIMAfit на провинция Баден-Вюртемберг - предприятията изготвят своя баланс на парниковите газове с подкрепата на Arqum GmbH и извеждат икономически изгодни мерки за подобряване на енергийната си ефективност и намаляване на индивидуалните си емисии. Следователно участието в програмата е полезно не само от гледна точка на опазването на климата, използването на ресурсите и оперативното ноу-хау, но в крайна сметка и от гледна точка на спестяването на разходи. Програмата е насочена към намаляване на емисиите на парникови газове.

Изпълнение и етапи на проекта
В продължение на шест месеца участващите фирми се обучават от консултанти по всички теми, свързани с климата, в рамките на четири семинара. Поканени са и външни експерти, които да докладват за текущите практики и новите, иновативни технологии в съответните области за всяка от ключовите теми. Индивидуалните консултации, които се провеждат паралелно със семинарите, съставляват ядрото на проекта. На тези срещи с всеки участник в проекта се извършва индивидуален анализ на съществеността, за да се определи обхватът на баланса на парниковите газове. След като балансът на парниковите газове бъде успешно изготвен, с помощта на консултантите на участниците се показва индивидуално в кои области има потенциал за оптимизация с цел систематично намаляване на емисиите и съкращаване на разходите. Тези подходи се записват в програма от мерки и се изпълняват в хода на проекта и след това, ако е възможно.

Баланс напарниковите газове
Основното съдържание на KLIMAfit е структурното разработване на индивидуален баланс на парниковите газове за всяко участващо предприятие въз основа на изискванията и принципите на Протокола за парниковите газове. Така наречените емисии от обхват 1 (=директни емисии) и емисии от обхват 2 (=недиректни емисии) трябва да бъдат определени от всяко участващо дружество като задължително съдържание. Те включват емисиите от потреблението на електрическа и топлинна енергия и от автомобилния парк. Анализът на съществеността се използва и за определяне на това кои емисии от обхват 3 (= емисии нагоре/надолу по веригата) се включват в баланса на дружеството въз основа на критериите за количество, наличност на данни и обхват на влияние. Това включва например бизнес пътувания, закупени стоки, емисии от пътувания до работа, транспорт и събития. Това води до индивидуални лимити в баланса за всяко дружество.

Приключване на проекта
В края на проекта спазването на изискваните критерии се проверява от независима комисия. Всички участващи организации получават награда по време на престижно събитие.


Резултат
Намаляване на разходите и едновременно с това допринасяне за опазването на климата - това са целите, които FLUX-GERÄTE GMBH си поставя при стартирането на сътрудничеството през септември 2022 г. През периода на проекта, който продължи малко повече от девет месеца, FLUX успя да дефинира голям брой индивидуални мерки за намаляване на емисиите и разходите и затова в крайна сметка беше призната и за официална компания на KLIMAfit.

Насоки за климата на FLUX
FLUX-GERÄTE GMBH
Първата в света електрическа барабанна помпа е кръстена FLUX през 1950 г. Оттогава безспорният пионер в областта на технологията на барабанните помпи е придобил изключителни знания и опит и в много други области на помпената технология. Широкият спектър от продукти сега обхваща широк спектър от типове помпи с двигатели, разходомери и аксесоари до подсистеми за изграждане на инсталации и специални системни решения, като например системи за изпразване на барабани. Международно опериращата семейна фирма със своите 7 дъщерни дружества и многобройни представителства доставя продуктите си в над 100 държави по света.

Още новини

от 28.11.2023 г.-.30.11.2023 г

SUR/FIN NASF



Кливланд, Охайо/САЩ Изложител: FLUX Pumps Corporation USA

<...
FLUX-GERÄTE GMBH получи печата "Работодател на бъдещето
Надеждно извличане на суровини за производство на сапун