Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.05.2024 02:05

96-ямкови PCR плаки на биологична основа вече и с полупокритие

Лабораториите зависят от високата производителност и надеждност на плаките, които използват в своите високопроизводителни процеси. Високото потребление обаче води до по-висок CO2 отпечатък, докато се използват плаки за еднократна употреба, изработени от пластмаси на базата на изкопаеми горива. Клиентите искат много по-голяма устойчивост тук.

Консумативите на Eppendorf на биологична основа предлагат възможност да се направи лабораторната работа много по-устойчива, без да се налага да се преоценяват съществуващите протоколи при преминаване към нашите консумативи на биологична основа.

Като част от преминаването към консумативи на биологична основа, Eppendorf вече добави към портфолиото си и twin.tec® Trace Plates - удобните за автоматизация 2-компонентни PCR плаки с пола и полупола. Плаките са с 96 ямки и се предлагат в полупрозрачен безцветен цвят.

Всички компоненти на плаките вече са изработени от кръгови полимери на биологична основа, които се произвеждат от второ поколение възобновяеми суровини и са съобразени с подхода на масовия баланс. Изключително тънкостенните ямки, които осигуряват оптимален топлообмен, са изработени от 100% полипропилен на биологична основа, а твърдата рамка е изработена от 77% поликарбонат на биологична основа. Резултатът от тази комбинация е изключително надеждна и устойчива PCR плака.

Плаките Eppendorf twin.tec Trace PCR Plates BioBased са произведени в сертифицирана среда ISCC PLUS* и са сертифицирани по ACT. Всички лабораторни консумативи на био основа на Eppendorf в Германия отговарят на изискванията на системата за сертифициране ISCC PLUS и преминават през редовни външни одити и сертифициране.

Още новини

При разработването на биопроцеси данните са ключът към успеха.
Необходимо е да се разбере ко...

Ефективно взаимодействие между ръчно и автоматизирано пипетиране Eppendorf представя новата си мо...

Етикетите ACT (Accountability, Consistency, and Transparency - отчетност, последователност и прозрач...

В лабораториите за науки за живота, където прецизността и чистотата не подлежат на обсъждане, тър...

Investigators 2024 печели Клеменс Плашка, Австрия

Независимото жури, председателствано от проф. Лаура Мачески, избра за наградата от 20 000 евро из...