Каталог
Каталог

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Haptic touch HMI работи и без дисплей

  • Интуитивни HMI за международния пазар
  • Haptic touch HMI работи и без дисплей
Базираните на стъкло, хаптични, вградени сензорни HMI от Irlbacher, световният специалист в обработката и функционализирането на плоско стъкло, позволяват интуитивни потребителски интерфейси, които могат да се справят без дисплей и следователно без говор. Интегрираните в стъклото PCAP-базирани операционни елементи, които могат да се усещат дори през ръкавици, заместват контролите и бутоните, като по този начин се избягват отворите в предния панел. Всички производствени етапи за персонализираните решения се извършват в Германия.

Тактическите елементи за управление могат да бъдат вдлъбнати или издигнати. Елементите под формата на върхове на пръсти заместват бутоните и позволяват интуитивно управление, тъй като веднага се разпознава къде на предния панел трябва да се извърши дадена операция. Устройствата за въвеждане под формата на плъзгачи или енкодери също могат да бъдат моделирани с помощта на тази технология. Подходящо разположени светодиоди или малки буквено-цифрови дисплеи показват текущите стойности на настройките. Чрез съответното проектиране на подсветката и нейните отделни сцени процедурите за работа са интуитивно разбираеми и ясни, дори и без дисплей.

Микроконтролерите, използвани за анализ на сигналите от сензорите PCAP, предлагат достатъчна изчислителна мощност за вграждане на някои или всички приложения на клиента. В този случай специални инструменти гарантират, че интелектуалната собственост на клиента остава защитена. Това позволява паралелно изпълнение на задачите по разработката, което съкращава времето за пускане на пазара и намалява производствените разходи.

Вградените HMI на Irlbacher се базират на технологията PCAP. Съответно те са напълно затворени, без фуги, не изискват никакви отвори и следователно предлагат степен на защита до IP69K. Почистването - или, например в сектора на MedTech, хигиенната преработка - може да се извършва по всяко време без никакви проблеми. В зависимост от изискванията за дизайн, HMI е интегриран в една равнина или е залепен - или представлява действителната предна част на устройството.

Умната комбинация от сензори и подсветка означава, че дори сложното поведение на устройството може да бъде картографирано с помощта на най-простите процедури за работа. Например, първото докосване на стъклената предна част активира уреда; подсветката се повишава равномерно. Това елиминира необходимостта от бутон за включване, например. Интегрираната система за управление е толкова мощна, че може да се реализира и сценична подсветка. По този начин осветлението на HMI се адаптира към състоянието на съответния уред и очаквания процес на работа.

. Вечно елегантните HMI обикновено използват наситено черно като основен цвят. Логата на компанията, имената на устройствата, символите и т.н. могат да бъдат нанесени върху предното стъкло с помощта на устойчив на ултравиолетови лъчи, екологичен керамичен печат. На последния етап от обработката всички цветни слоеве се емайлират неразделно със стъклото, което едновременно с това се усъвършенства в закалено безопасно стъкло.

Групата Irlbacher, която съществува от почти 90 години, се счита за преработвателя на стъкло с най-широк спектър от производствени възможности в световен мащаб. Компанията отпечатва електронни схеми върху стъкло от повече от 15 години и подкрепя своите клиенти в разработването на сложни решения за монтаж на персонализирани вградени сензорни HMI, както с дисплеи, така и без такива.

Още новини

Благодарение на водачите, изрязани в сензорния екран, пръстите ви винаги знаят къде се намират. П...

Защо ви трябват печатни платки, когато можете да отпечатате електроника върху стъкло? Групата Irlbacher обработва специално стъкло за различни индустрии повече от 80 години. Със своята патентована технология Impatouch компанията от Шонзее демонстрира в различни приложения, че задната страна на стъклото може да се използва като носител на вериги и че електрониката може да се монтира директно върху стъклото